ЗНАЧАЈНА УЛАГАЊА У КИКИНДСКО ЗДРАВСТВО

СТИЖЕ ОПРЕМА ВРЕДНА 66 МИЛИОНА ДИНАРА

Покрајинска влада издвојила је, преко Секретаријата за здравство, готово две милијарде динара за финансирање и суфинансирање изградње, одржавања и опремања 70 здравствених установа у АП Војводини.

Средства су издвојена и за кикиндски Дом здравља, Општу болницу и Завод за јавно здравље. Директорицама др Биљани Марковић, др Весни Томин и др Сандри Радловић уговоре је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Дому здравља Кикинда укупно је припало 6,6 милиона динара за набавку ултразвука за кукове беба, ултрасонографија за новорођенчад, вредног 5,4 милиона и дигиталног интраоралног РТГ апарата у износу од 1,2 милиона динара.

-Ултразвук ће наћи своје место у Дечијем диспанзеру, а РТГ апарат у стоматолошкој амбуланти. Реч је о дигиталном апарату за снимање зуба који до сада нисмо имали. Користили смо стари и дотрарајали рендген – напоменула је др Биљана Марковић.

Општој болници одобрено је 39,7 милиона динара. За ОРЛ радно место издвојено је 8,9 милиона, радиолошки ултразвучни апарат 8,8 милиона, ултразвучни апарат са абдоминалном и кардиолошком сондом 6,3 милиона, операциони сто за гинекологију и хирургију 7,4 милиона, за педијатријски ултразвучни апарат са штампачем 5,1 милион и за три дефибрилатора са перкутаним пејсмејкером одобрено је три милиона динара.

Много нам значи опрема коју смо добили јер ће она помоћи да се умногоме побољша здравствена нега. Ново ОРЛ радно место омогућиће брже прегледе, док ће нови гинеколошки сто бити знатно лакши за рад односно за нове методе порођаја спиналном и епидуралном анестезијом – рекла је др Томин.

Заводу за јавно здравље Кикинда за радове, другу фазу етаже приземља у објекту у Краља Петра Првог који ће обухватити и замену инсталација, додељено је 19,8 милиона динара.