ЗАВРШНИЦА ПРИПРЕМА ФУДБАЛСКИХ КЛУБОВА ИЗ ПОКРАЈИНСКОГ СТЕПЕНА

  • ГЕНЕРАЛНЕ ПРОБЕ, ПА СТАРТ „ПРОЛЕЋА”
  • У последњим проверама пред наставак првенства у Војвођанској лиги „Исток”, предстојећег викенда, ОФК Кикинда ће играти у Сенти, Козара у Гребенцу, Слобода у Сефкерину, а на кикиндском Вашаришту састаће се ЖАК и Полет

 

Девет дана преостало је до почетка наставка првенства у Војвођанској фудбалској лиги „Исток”, у којој наступа и пет клубова с територије града Кикинде. Дакле, завршница је припрема и тренерима је остало времена тек за ситније корекције. Но и стручњаци, али и они  љубитељи фудбала који помно прате збивања у овом степену надметања, односно они који су добро пропратили минули зимски прелазни рок фудбалера на нашем подручју, могу, прилично прецизно, предвидети и каква ће остварења предстојећег пролећа имати свих наших пет клубова на теренима Баната.

Јесењи првак покрајинског „Истока” ОФК Кикинда, други пут заредом, претрпео је пораз у припремном раздобљу. На такозваном кикиндском  „атлетском” стадиону, Кикинђане је победила Тиса, из Адорјана, трећепласирана екипа Војвођанске лиге „Север”, резултатом 2:1.

Доминирали су Адорјанци у првом полувремену, надиграли нас потпуно и заслужено повели с 2:0. Тргли смо се у наставку игре и били за нијансу бољи ривал, али тек неколико наших добрих појединачних потеза није било довољно за преокрет, чак ни за реми. Недавно смо их, у нашој првој провери, лагано добили и то на њиховом терену с 3:1, а могли смо тада постићи поред та три још пет или шест голова – констатује Слободан Живков, тренер ОФК Кикинде.

Кикиндски ЖАК гостовао је у Мокрину, где је против Делије, члана најнижег степена такмичења, одиграо нерешено 2:2. Водили су „Железничари” резултатом 2:0, али до краја сусрета, Мокринчани су стигли су ремија, док је наковачки Полет, на свом стадиону, победио новомилошевачку Војводину, која наступа у Подручној лиги, с 2:0. Напоменимо још, утакмица између Козаре и Слободе отказана је, па су тако Великоселци и Новокозарчани протеклог викенда били без контролних сусрета.

А у последњој провери пред наставак првенства, предстојећег викенда, у Сенти ће играти ОФК Кикинда, против истоименог тима, члана Подручне лиге Суботица.

Козара ће у Гребенцу, код Беле Цркве, одмерити снаге с Вултурулом, који се надмеће у Подручној лиги Панчево. Великоселци ће пре тога шест дана боравити и тренирати у Врњачкој Бањи, а на путу ка Банатском Великом Селу, у суботу, зауставиће се у поменутом јужнобанатском месту, где, кажу, постоји одлично припремљен терен за игру. Иначе, у Врњачкој Бањи, за јуче (среда), Великоселци су имали заказану проверу и против домаћег клуба – Гоча, тренутно шестопласиране екипе у Зони „Морава”, четвртог степена такмичења на подручју Фудбалског савеза Западне Србије, што по нивоу одговара Војвођанској лиги „Исток”.

Слобода ће играти у Сефкерину, месту које се налази јужно од Ченте, на путу ка Панчеву. Домаћин ће Новокозарчанима бити ФК Темпо, члан Друге јужнобанатске лиге „Запад” – група „Север”, најнижег шестог степена такмичења.

Коначно, два ривала из покрајинског ранга, а у исто време и с подручја нашег града: ЖАК и Полет, одмериће снаге на кикиндском Вашаришту у недељу.


ПОЧИЊЕ КУП ФСГ КИКИНДА

Играли су минулог викенда и Рускоселци и Башаици, чланови Подручне лиге Зрењанин, контролне мечеве, а уместо генералних проба, предстојећег викенда, они ће одиграти куп утакмице на територији Фудбалског савеза града Кикинде.

У суботу, од 15 сати, у Банатској Тополи, Напредак ће дочекати „2. октобар” (Кумане), а дан касније, по истој сатници, у Мокрину ће се састати Делија и Војводина (Ново Милошево), док ће у Руском Селу играти Црвена звезда и Војводина (Башаид).

У полуфиналном сусрету, у среду 7. марта, састаће се победници првог и другог поменутог пара. Победник меча у Руском Селу биће слободан, а на тај начин тако ће већ за три дана, у недељу, бити познат и први финалиста. Финале Купа ФСГ Кикинда на распореду је у среду 14. марта, а освајач пехара наставиће надметање на вишем нивоу, у Купу на територији Фудбалског савеза подручја Зрењанин, када ће се укључити и клубови из покрајинског ранга такмичења.

Као што смо на почетку овог оквира споменули, последње контролне утакмице одиграла су два наша подручна лигаша. У Банатској Тополи, протеклог викенда, Напредак је поражен од рускоселске Црвене звезде с 2:1, док су Башаиду ремизирали 1:1, домаћа Војводина и зрењанински Пролетер.