ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА „ИСТОК”

  • КИКИНДА СЛАВИЛА У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ
  • У суботу (16.30 сати), Козара ће дочекати Житиштане, Слобода ће у Сутјеску, а ОФК Кикинда у Белу Цркву, док ће у недељу ЖАК чекати Ковинце

 

Финиш је првенства Војвођанске лиге „Исток” у којем Великоселци „ситно броје” до пласмана у виши ранг. Новокозарчани, који су им јесенас били једини ривал, одрађују обавезе, а ваљда само фудбалери знају с каквом и коликом муком то чине.

На Вашаришту, у градском дербију, пред 400 гледалаца с плаћеним улазницама, састали су се ЖАК и ОФК Кикинда. Био је ово најнеобичнији дерби, а од 2006. године (до када се ЖАК и ОФК Кикинда нису у првенству састајали 36 година) ово је осми окршај ривала.

Прошле недеље, фаули на обе стране бројали су се прстима једне руке. Није било борбеног набоја на терену, а судија је био неприметан. Сви погоци постигнити су, с тачке гледишта оних који их примају, прилично наивно. Након утакмице победници нису били превише радосни, као рецимо прошле године у ово време када су после победе од 4:0 на Вашаришту заиграли коло, иако им ти бодови тада нису значили, а ЖАК је, практично због тога, послат у нижи ранг (касније, током лета, враћен је административним путем). Нису нити поражени „Железничари” одавали тугу и бригу на лицима. На трибини само код првог гола ЖАК-а зачуо се хук, вишеструко бројнијег „жутога пука”, а након тога, углавном, владала је нека чудна тишина…

Како год, а евидентно је да квалитет у овом рангу опада из сезоне у сезону, према оном што је било видљиво на терену, гости су заслужено однели бодове, а резултат је, бесумње, требао бити и много уверљивији у корист екипе с Градског стадиона.

 

Козара – Крајина (К) 3:0

После набачаја Рељића, у финишу првог дела Ивановић је ударцем главом погодио. Пред одмор Кнежевић је након соло продора дуплирао предност, средином наставка тај је играч  асистирао с бока, а у трку прецизно је још једном гађао Ивановић.

Козара: М. Ђаковић, Ми. Зечевић, Кнежевић, Ивановић, Т. Бјелановић, Бунић, Рељић (Латиновић), Н. Ђаковић, Чекић (Д. Бјелановић), Зељковић (Мирчета), Петровић.

 

Војводина (П) – Слобода 2:0

У Перлезу није било голова у првом делу, а после одмора  Ковач је двапут савладан. Новокозарчани су наступили без половине тима, тачније без понајбољих играча запослених у „Нафтагасу”, који су били на спортским играма компаније у којој раде.

Слобода: Ковач, Лолић, Шанта, Ћосић, Јовандић, О. Ћулибрк, Војводић, Коцкар, Галић, Богојевић, Ратко (Спахић).

 

ЖАК – ОФК Кикинда 2:4

Кочиш је у 35. секунди из казненог простора донео предност домаћину. Важић је након четврт сата игре искоса изједначио. Стотинак секунди касније слаба лопта упућена ка голу домаћина завршила је на нози Красина, који ју је лагано примио, а онда се на петерцу окренуо као голу и још лакше проследио лопту у мрежу ЖАК-а. Убрзо, Красин је опет био стрелац. Слично као и Важић, али с друге стране, претходно је ушао у казнени простор. Ратко је пред крај првог дела убацио у 16-ерац гостију, лопта је дуго путовала, али је, ипак, стигла до Радивојца који је онда смањио. У другом полувремену Кикинда је промашила неколико великих шанси, али је у завршници утакмице, поново преко Красина и опет након уласка искоса, сада с леве стране, стигла до још једног гола.

ЖАК: Митровић, Латковић, Јанков, Кочиш, Вокић (Чубрило), Ћирић, Радивојац, Гавранов (Надлачки), Малеш, Ђурђевић (Бербаков), Ратко.

ОФК Кикинда: Вукобрат, Важић (Миливојевић), Кнежевић, Илић (Нешић), Китановић, Кресоја, Красин, Рељић, Стојисављевић, Црномарковић, Савић (Утржен).