ВАТЕРПОЛО – КУП ВОЈВОДИНЕ ЗА ИГРАЧЕ ДО 12 ГОДИНА

  • БЕЧЕЈЦИ УБЕДЉИВИ, ЖАК БЕЗ БОДОВА

На базену Спортског центра „Језеро” протеклог викенда је одржан турнир А групе Купа Војводине за играче до 12 година, на којем су, поред домаћина ЖАК-а, учествовали и Бечеј, суботички Спартак Прозивка и Младост из Панчева. Након дводневних надметања највише успеха имали су млади играчи Бечеја који су остварили све три победе, Панчевци су имали скор 2-1, Суботичани 1-2, док су Кикинђани забележили три пораза.

Корана Недић

На овом турниру промовисане су и нове судије. Некадашње играчице ЖВК ЖАК Корана Недић и Маја Телечки положиле су практични део судијског испита и ово је први пут у историји да кикиндски ватерполо на листи судија има представнице нежнијег пола.

Корана Недић, Милован Ранђић и Маја Телечки

Корана и Маја су летос положиле тестове, а сада су успешно прошле и практични део. Тестове је положила и Тијана Пештерић, која ће ускоро добити прилику да се придружи својим колегиницама. Наше нове судије биће кооптиране на листи Ватерполо савеза Војводине и Ватерполо савеза Србије и водиће мечеве у млађим женским категоријама – рекао је Милован Ранђић, делегат турнира и ментор младим судиницама, изразивши наду да ће наше девојке имати прилику да у будућности суде мечеве сениорских екипа и репрезентација.