ТРАДИЦИОНАЛНИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У КИКИНДИ

  • „Вујкетова рукавица” додељена Драгани Голић и Адриану Нема. Специјално признање Милану Шкапику за 20 година успешног вођења клуба

Традиционални боксерски турнир „Кикиндска златна рукавица”, који је прошле суботе по 45. пут одржан у хали СЦ „Језеро”, протекао је у знаку домаћих такмичара. У конкуренцији 60 боксера из Румуније, Црне Горе и Србије, златна рукавица је припала Сари Шкапик, вишеструкој јуниорској првакињи државе и трећој са Европског првенства, док je „Вујкетова рукавица”, признање које се од прошле године додељује најбољим кикиндским боксерима, уручено Драгани Голић и Адриану Нема.

Сара је у изванредној борби јуниорки до 63 килограма савладала вицешампионку Европе Жељану Суботић из сомборског „Галактика”, Адриан је у категорији сениора до 64 килограма ефектно победио Алексу Ђорђевића из зрењанинског Петровграда, док је Драгана Голић дошла до бодова након предаје Сандре Матић из Словена.

Упоредо са „Кикиндском златном рукавицом” одржано је и 10. (последње) коло Прве лиге Србије – Север, на којем су поново доминирали домаћи такмичари. У уводним борбама свој раскошан таленат приказали су пионири Стефан Михаљ, Никола Шибул и Вид Вашалић, а потом су на сцену ступиле кикиндске девојке. Селена Такач је победом над Иваном Чизмар из врбашког Чарнока проглашена за најбољу кадеткињу, а Зорица Бајин је понела титулу најбоље омладинке после тријумфа над Врбашанком Сандром Дрил.

Признања најбољим боксерима уручио је Милован Рељић, председник БС Војводине, а специјално признање за 20 година успешног вођења клуба доделио је Милану Шкапику, председнику БК Кикинда.