ТАЛЕНТОВАНИ ФУДБАЛЕР ЖЕЛИ ШТО ПРЕ ДА СЕ ОКУША У ВИШЕМ ТАКМИЧАРСКОМ РАНГУ

  • ЋИРИЋ НА ПРЕКРЕТНИЦИ
  • Технички обучен, брз, сјаног дриблинга и снажног и прецизног шута, подједнако доброг и десном и левом ногом. Такав ће, без сумње, бити и на проби, можда и у више клубова, која га очекује ускоро

 

Нису се фудбалери ОФК Кикинде и поред јесење титуле првака у Војвођанској лиги „Исток”, пласирали у друштво српсколигаша, али је Борис Ћирић у потпуности скренуо пажњу на себе. Иако је требао добити и већу минутажу, а уз то није ни играо на својој примарној позицији – централног шпица, Ћирић, који ће за месец дана крочити у свет пунолетних, имао је низ запажених потеза, виртуозних соло продора, дриблинга, асистениција, а уписивао се и у листу стрелаца. Још је зимус имао понуде да промени средину.

Остао сам у нади да Кикинда може до Српске лиге. Желим што пре у друштво српсколигаша, сматрам да би успешно одговорио обавезама, мада, можда и останем још једну сезону у овом војвођанском рангу, било у Кикинди или неком другом клубу при врху. Ту су и школске обавезе, четврти разред Економске школе и матура. Но, фудбал ми је у првом плану и то ће ми бити главна професија – уверен је Ћирић.

Дебитовао је овај младић, за први тим Кикинде још са 16 година, а пре тога јурио је за лоптом у Школи фудбала Млади вукови, док још није ни у основну школу кренуо.

Имао сам успеха с Вуковима, а посебно памтим 2012. годину, на јаком турниру у Румунији био сам најбољи играч и стрелац. Одрадио сам две године касније с млађим селекцијама ФК Земун и летње припреме у Словенији. Но, пошто је требало да живим у заједничком смештају с тадашњим првотимцима овога клуба, који су у Земун такође дошли из других места Србије, породица је одлучила да сам премлад за тако нешто, па сам се ипак вратио у Кикинду и ту кренуо у средњу школу – истиче Ћирић.

Пленио је Борис играма у млађим категоријама Кикинде. У свим узрастима бивао је вођа тима и најбољи стрелац. Добро се сналазио и на позицијама полушпица и крилног нападача и увек је знао да своју игру подреди колективу. Технички обучен, брз, сјаног дриблинга и снажног и прецизног шута, подједнако доброг и десном и левом ногом, редовно је преузимао одговорност када је требало изводити најстроже казне или слободне ударце из идеалних позиција. Погађао је без страха. Такав ће, без сумње, бити и на проби, можда и у више клубова, која га очекује ускоро.

Одржавам кондицију и чекам пробу у једном српсколигашу. Како год и где год то било, одрадићу жестоко предстојеће припреме и онда, верујем, добити праву прилику и у конкуренцији сениора заблистати уверен је Ћирић.


ЦРВЕНО-БЕЛИ У СРЦУ

Вижљасти, хитри и жилави момак, засад је израстао 182 цм, а тежак је 67 кг. Риђе косе и светле пути, баш као да је с британских острва, а уз то идеалне фудбалске грађе, на било којем нашем терену одмах западне за око. Тих и миран ван травнатог тепиха, међутим, не размишља о ирском и шкотском фудбалу, већ су му срцу најмилије црвена и бела боја клуба с београдске Маракане. Ако и у сениорској конкуренцији буде упоран и вредан као у млађим тимовима, смеши му се, наравно корак по корак, играње и у нашим највишим ранговима, а можда му се сан једнога дана и оствари, па заигра и у неком будућем тиму највећег клуба југосточног дела европског континента.