„СТРИТВОЛЕЈБОЛ” ТУРНИР У КИКИНДИ

  • ПРОМОЦИЈА ОДБОЈКЕ НА УЛИЦИ

 

На кикиндском градском тргу све је у суботу било у знаку једног од најпопуларнијих спортова у нашој земљи – одбојке. Око 600 одбојкаша и одбојкашица из десетак градова и општина Војводине, учествовало је на другом „Стритволејбол” турниру. Присутне дечаке и девојчице поздравио је некадашњи ас, одбојкаш Васа Мијић, наш бивши репрезентативац и „златни” олимпијац.

Волим када видим оволики број деце заинтересоване за одбојку. Не могу сви бити врхунски спортисти, али је важно да се баве спортом и уче фер-плеју. Слични турнири већ се годинама одржавају по Војводини, а млади спортисти увек шаљу најлепшу слику јер се, пре свега, друже и играју – рекао је Мијић.

Члан Градског већа Миодраг Булајић истакао је да је ово најбољи начин да се афирмише спорт. Градска управа пружила је подршку овом турниру и прошле, али и ове године.

Најважнији задатак нас, спортских радника и родитеља је да заинтересујемо децу да буду укључена у спортске активности. Тако ће усвојити здраве животне навике. Наш највећи ресурс су управо ова деца – констатовао је Булајић.

Тренер Мушког одбојкашког клуба Кикинда Милан Радосавчев напоменуо је да је ова спортска манифестација организована у оквиру „Турнира кроз Војводину“.

Наш циљ је испуњен када видемо срећну и насмејану децу која се друже и играју. Велико је задовољство видети оволико дечака и девојчица који су прави промотери здравог живота, младости и одбојке – закључио је Радосавчев.

Организатори очекују да ће овај турнир постати традиоционалан.