СТАРТУЈЕ ЈЕСЕЊИ ДЕО ПРВЕНСТВА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ИСТОКУ

  • ТИТУЛА СЕ КУЈЕ НА СЕВЕРУ БАНАТА ?

 

Клубови Војвођанске лиге – Исток овог викенда започињу првенствену трку. После десет година у покрајинском рангу такмичења поново ће се надметати пет тимова из нашег Градског савеза, па ће љубитељи фудбала на овим просторима моћи да уживају у чак осам комшијских дербија. ОФК Кикинда се након две сезоне таворења вратила у покрајински ранг и у ново првенство улази са великим амбицијама. Тренер Слободан Живков има на располагању квалитетан играчки кадар, састављен од искусних фудбалера, који могу успешно да парирају сваком противнику. На Градски стадион су из Полета стигли Данило Вукобрат, Милан Кењало и Марко Спахић, Небојша Ђукић се вратио из Аустрије, док је голман Срђан Поповић дошао из ЖАК-а. Кикинђани на старту такмичења имају доста тежак распоред, играју са главним претендентима за титулу, али ће ти мечеви показати колико су реални домети ове екипе.

Небојша Ђукић

Градски ривал ЖАК је задржао окосницу тима из прошле сезоне, отишао је само везиста Мирков, а жуто-плави дрес поново су обукли Дејан Ивановић, Игор Момчилов, голман Илија Хајровић, Томо Важић и Саша Чолак. Железничари прижељкују место у горњем делу табеле и реално је очекивати да ова екипа то и реализује. Највише промена било је у редовима новокозарачке Слободе. Руководство клуба довело је бројна појачања, а тренерску позицију преузео је Наковчан Раде Медић. На стадион „Илија Пантелић” дошли су голман Бранислав Митровић, Војводић, Јовандић, Стефан Коцкар, Богдан, Галић, Босанчић и Цвијановић, а у матични клуб се вратио и искусни штопер Славко Ћулибрк. Козарчани ће у новом првенству имати респектабилан тим и неће бити изненађење уколико се укључе у борбу за титулу. За разлику од комшија, Великоселци нису много реновирали екипу. На окупу су остали играчи из села, који већ дужи низ година наступају заједно и сигурно је да ће Козара и у новом првенству бити озбиљан противник свим екипама.

Највише неизвесности очекује Наковчане. Након одласка председника и главног спонзора Славка Павловића, Полет су напустили сви првотимци, а играчи који су попунили редове Барцелоне тешко да ће успети да обезбеде опстанак. И поред деликатне ситуације, руководство Полета верује да ће до краја прелазног рока успети да појача редове и оформи екипу која ће моћи да одговори првенственим изазовима.