СПОРТСКО ОБАРАЊЕ РУКЕ

ПОПУЛАРНО И У НАШЕМ ГРАДУ

Очекује се да постане олимпијски спорт на Олимпијади у Лос Анђелесу 2028. године – каже Илија Трамошљанин, из кикиндског Armwrestling Team-a

Нова спортска дисциплина у нашем граду. Обарање руке (Armwrestling), спорт је у великој експанзији, прича нам Илија Трамошљанин из кикиндског Armwrestling Team-a.

– Ова спортска дисциплина све је популарнија међу младом популацијом, посебно мушкарцима, а очекује се да постане олимпијски спорт на Олимпијади у Лос Анђелесу 2028. године – каже Трамошљанин.

Кикиндски обарачи руке организовани су у поменутом тиму током минулих годину дана, вели он.

Имамо седморицу активних обарача који желе да се опробају у овој дисциплини. Телевизија „Arena Fightпреноси уживо турнире у нашем спорту и то у великој мери помаже да се обарање руке подигне на још виши ниво у нашој земљи.

Кикинђани се, према његовим речима, спремају за надметање које их очекује за пет месеци.

Куп Србије на распореду је 18. септембра, а дотле ћемо се припремати вежбајући спортове снаге и моторике закључује Трамошљанин.

Осим њега – сениора до 100 кг, ту су и јуниор Стефан Репац, потом сениори: до 100 кг Саша Игњатов, Никола Голушин до 110 кг и преко 110 кг Владимир Булатовић те рекреативци Петар Драгољевић и Давид Грујић.