СПОРТСКИ САВЕЗ УРУЧИО ВАУЧЕРЕ ЗА КУПОВИНУ СПОРТСКЕ ОПРЕМЕ

  • ПОМОЋ КИКИНДСКИМ БОКСЕРИМА

 

Боксери Кикинде, учествовали су са пет такмичара на Првенству Србије одржаном у Крагујевцу у мају и освојили три медаље, од тога, две златне и једну сребрну. Тим поводом, Спортски савез Кикинде, одао је признање освајачима медаља и уручио поклон ваучере за куповину спортске опреме. Школарка Сара Шкапик освојила је злато у категорији до 59 килограма, док је јуниор Бранислав Детки био најбољи у катеогирији боксера до 54 килограма. Сребрна медаља припала је сениорки Драгани Голић која се такође такмичила у категорији до 54 килограма.

Боксовала сам два дана. Првог дана са Јеленом Петковић из Новог Сада, њу сам добила прекидом у првој рунди техничким нокаутом, а на исти начин победила сам и Марину Рачуницу из Панчева – истакла је Сара Шкапик.

Драгана Голић предала је меч у финалу због повреде рамена, док је Бранислав Детки имао три препреке до златне медаље. Боксере је предводио Слободан Вујанић који већ више од три деценије ради као тренер у клубу. Он је истакао успех садашњих боксера, али и нагласио да је Кикинда у протеклe 34 годинe, сваке године освојила барем једну титулу првака државе. Председник Спортског савеза Кикинде, Милорад Алексић, уручио је поклон ваучере у износу од

7.000 динара поменутим боксерима и пожелео им још успеха у даљем бављењу спортом.

Спортски савез у последње две године поправља услове у којима функционише, а желимо да награђивање за сваки бољи резултат клубова или појединаца постане традиција – рекао је Алексић.

Поред успеха на државном такмичењу, Боксерски клуб Кикинда, ове године, остварио је и запажен резултат на екипном Првенству Војводине, где им је најсјајније одличје умакло тек у финишу такмичења.