СПОРТСКИ ЦЕНТАР „ЈЕЗЕРО“ ПОКРЕНУО КАМПАЊУ ПОСВЕЋЕНУ ЛЕГЕНДАМА КИКИНДСКОГ СПОРТА

  • МАРИЦА ШТРАЖМЕШТЕР ТРОФЕЈНА ПЛИВАЧИЦА
  • Марица је представљала нашу земљу на Олимпијским играма у Сиднеју и Пекингу, где је оборила шест државних рекорда

 

У оквиру кампање „Легенде Језера“ чији је циљ промоција најуспешнијих спортиста нашег града, постављен је пано Марице Стражмештер која је најуспешнија кикиндска пливачица. Два пута је учествовала на Олимпијским играма, као 19-годишњакиња такмичила се у Сиднеју 2000. године, а осам година после тога била је део Олимпијских игара у Пекингу.

Одрасла сам у деветоспратници и то је за мене била прекретница. Зграда је близини СЦ „Језеро“ и 15 година свакодневно, а некада и два пута дневно, одлазила сам на пливачке тренинге. Долазак на базен за мене је представљало шансу да живим квалитетније, да пробам да искористим свој таленат и потенцијал. То ми је омогућило да бесплатно завршим студије. Да будем цењена и поштована у друштву, да ми се отварају врата где год да одем. Најлепши тренутак из каријере је моје учешће у Пекингу где сам и оборила пет или шест државних рекорда који су и даље актуелни. Најтежи тренутак десио се 2011. године, пред одлазак на Олимпијске игре у Лондон. Тада ми је установљен здравствени проблем са срцем због ког сам морала да одустанем од активне спортске каријере – рекла је Марица Стражмештер.

Марица Стражмештер је вишеструка шампионка Србије и Балкана у пливању. Боравила је у Шпанији, Тајланду и Француској, а данас живи и ради као наставница физичког васпитања и тренер пливања у Мајамију.

Кампања „Легенде Језера” трајаће две године, а обухватиће све кикиндске спортисте који су оставили значајан спортки траг, додао је Дејн Пудар, директор СЦ „Језеро“.

Маркетинг тим почео је са овом кампањом јер нам је жеља да представимо успешне спортисте који су своје прве спортске кораке направили управо на „Језеру“. Циљ нам је да деца из нашег града спортске легенде виде као узор и крену њиховим стазама – рекао је Пудар.

Драган Пецарски, члан Градског већа, поздравио је овакву промоцију спорта и спортиста.

Ово је значјана кампања која се реализује у сарадњи са локалном самоуправом. Кикинда је град са доста успешних спортиста који су и прави узори нашим младим спортистима – додао је Пецарски.

Постављању паноа присуствовали су и Маричини тренери Драган Марковљев и Слободан Боканић. Поред паноа и плакете, план је да буде израђена и књижица намењена предшколцима како би одабрали спорт којим желе да се баве.