СЛОБОДАН МИТРОВИЋ, ТРЕНЕР ФК КОЗАРА (БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО)

  • НАЈБОЉА ОДБРАНА, ЗАЛОГ ЗА ПРОЛЕЋЕ

 

У фудбалској јесени за нама, великоселска Козара одиграла је још једну значајну ролу на војвођанском „Истоку”. Трећу сезону за редом, од када их с клупе предводи тренер Слободан Митровић, Великоселци имају најбољу одбрану лиги, која је играла с тројицом дефанзиваца у последњој линији, пала је само осам пута у 15 мечева, а неки од тих голова били су безначајни, примљени су када су тријумфи већ били осигурани. Та је чињеница, у великој мери, залог за пролеће, када ће Козара прилику за освајање првог места вребати из прикрајка, јер је са 28 бодова, тренутно заостала пет корака за водећим двојцем: ОФК Кикиндом и Вршац јунајтедом и налази се на трећем месту лествице.

До пролећа морамо решити питање најистуренијег играча, проблем нам је била реализација и то ми је било јасно још летос, на крају припремног раздобља, када више у својим редовима нисмо имали, због његових приватних обавеза, Дејана Ивановића, расног нападача и за више степене надметања од овог нашег – четвртог. С квалитетним шпицом, попут њега, били бисмо озбиљан кандидат за највиши пласман. Но, морам и с постигнутим бити презадовољан. Момци су тренирали и играли  одговорно и максимално ангажовано и мени је огромно задовољство радити с тако хомогеним тимом. У исто време управа не чини исхитрене потезе, не гомила беспотребно играче, доводи само најнеопходнија појачања, а тренеру се не меша у посао, истовремено испуњавајући све обавезе према свима. Права је милина бити у клубу какав је Козара – вели Митровић.

Мала криза захватила је екипу после четвртог кола.

Добро смо кренули и у ово првенство, иако нам је победа измакла у другом колу против ОФК Кикинде, када смо се на нашем терену прописно испромашивали, одигравши на крају нерешено без голова, а могли смо нанети висок пораз Кикинђанима, па се може само нагађати у којем бисмо правцу ми, али и они, након таквог епилога наставили такмичење. Онда смо на гостовањима нанизали три пораза, а све смо те мечеве изгубили са по 1:0. Дакле, само мало боља реализација у те четири утакмице, донела би нам још бодова, а то би било довољно, ако не за прво место на крају јесени, онда барем за поравнање с водећим тимовима: ОФК Кикиндом и Вршац јунајтедом. Ипак, јесен смо завршили у врло добром стилу, с четири победе и три ремија у последњих седам кола. Било би и одлично, али остао је мали жал након последњег кола у полусезони, када смо до четири минута пре краја на домаћем терену, с играчем више, у дербију водили против Слободе, а на крају смо тада одиграли само без победника – истиче Митровић.