САМО ЋИРИЋ, ЗАСАД, ПОГАЂА

  • ЖАК ПРЕКИНУО ЛЕТЊИ НИЗ ПОРАЗА У ПРОВЕРАМА
  • Ново, 12. појачање – Бабић, дошао на Вашариште као позајмљен играч из прволигаша Бечеја

У четвртом контролном сусрету, а екипу је први пут с клупе предводио нови тренер Јовица Лакић, ЖАК је прекинуо неугодни летњи низ пораза. Додуше, очекивала се победа на стадиону Вашариште над за степен ниже рангираним лигашем – Војводином, из Новог Милошева, но и крајњи реми 1:1, донео је у клубу из Синђелићеве доста охрабрења.

Јер, мора се напоменути, „Железничари” су у прве три контролне утакмице играли против, можда, најјачих састава с војвођанског „Истока”: Козаре, Будућности и Слободе, а тада не само да се нису обрукали већ су и поред пораза пружили одличан отпор. Зато, утисак је пред улазак у сам финиш припрема, све поменуто добија још позитивније обрисе по жуто-плаво-белу чету.

Истина, некада лукави гол-играч Лакић, мораће „под хитно” део богатог искуства пренети и на, засад, успаване стрелце „Железничара”. Наиме, за ЖАК је у досадашња четири меча у припремном раздобљу погађао једино млађани Борис Ћирић, који је овога лета стигао из редова градског ривала – ОФК Кикинде и, већ сада се може рећи, одлично снашао у новој средини. Ћирић је био стрелац у поразима ЖАК-а од по 3:1 против Великоселаца и Српскоцрњана (од Новокозарчана ЖАК је изгубио с 2:0), а, минулога викенда, већ у петом минуту против чврстих и упорних Новомилошевчана, ефектно је погодио ударцем главом за вођство. Има урођен осећај за гол, како главом, тако и ногом и чини се како би још кориснији и убојитији био када би све време био централни шпиц ЖАК-а, класични вођа навале, а не делимично и крилни нападач. Но, нема сумње да Лакић најбоље зна шта је добро и за ЖАК, а и за самог Ћирића.

Иначе, идеално је пре Ћирићевог гола набацио из корнера Бабић, новајлија из Бечеја, који тренутно није у првом плану у клубу с Тисе, па је дошао на позајмицу у ЖАК. Пре непуне две седмице у Банатском Великом Селу, када је други тим Бечеја победио Козару с 3:1, управо је Бабић био стрелац једног поготка за Бечејце. Бабић је, иначе, фудбалер из Босне и Херцеговине, односно Српске. Први утисак након меча ЖАК-а и Новомилошевчана, ако се барем „по јутру дан познаје”, јесте: Бабић ће бити значајно појачање за тим Јовице Лакића, на чији позив је и дошао у наш град као уступљени играч од новог прволигаша.

Рецимо још да су у сусрету ЖАК-а и Новомилошевчана, гости до резултатског поравнања дошли у последњем минуту првог дела. У наставку игре, када се играло обострано солидно, ЖАК је био и конкретнији у нападу, нарочито након уласка Радловића, који је „пробијао” по десној страни, но резултат је, ипак, остао из првог дела.

ЖАК: Родић, Месарош, И. Фучак, Перишић, Ми. Зечевић, Пашић, Јанков, Ћирић, Китановић, Ратко, Бабић. Играли су још: Радловић, Чубрило, Гавранов, Крнић, Николин и Бербаков.

„ГЕНЕРАЛКА” У СЕНТИ

Иако је током припрема незахвално највљивати следеће утакмице, па још и по недељу дана унапред (ако се узме у обзир датум предаје текстова за штампу, за спортске странице наших новина), рецимо још: ЖАК ће генералну пробу пред ново првенство имати у Сенти, предстојећег викенда, против истоименог клуба. За 18. и 19. август заказан је почетак борби за бодове на покрајинском „Истоку”, а „Железничаре” жреб није „мазио”. Напротив, на старту у прва два кола имаће два тешка гостовања, у Сутјесци и Крајишнику.