РУКОМЕТАШИЦЕ КИКИНДЕ ОКОНЧАЛЕ СЕЗОНУ ЗА ПАМЋЕЊЕ

  • РЕКОРДНОМ СЕРИЈОМ ДО ТИТУЛЕ ПРВАКА
  • Очекујемо да и у Супер Б лиги одиграмо запажену улогу. Жеља нам је да направимо добар тим и уколико се укаже прилика, изборимо повратак у елиту – рекао је председник клуба Бранислав Зрнић

 

Победом над екипом Лаки у Црвенки са 32:30, у одложеном мечу последњег кола прволигашког севера, кикиндске рукометашице на тријумфалан начин су стигле до титуле првака и пласмана у Супер Б лигу. Екипа тренера Драгана Мракића остварила је максималан учинак, победивши свих 22 лигашка меча, што је незабележен рекорд у аналима рукометног такмичења. Кикинђанке су завршиле сезону за памћење, а само пре годину дана све је изгледало другачије. Због нагомиланих финансијских обавеза и блокаде рачуна, руководство клуба је одлучило да се одустане од најелитнијег ранга и пређе у Прву лигу – група Север. Играчки кадар се осуо, најискусније рукометашице напустиле су Кикинду, а тренер Мракић остао је са талентованим, али недовољно искусним играчицама кадетског узраста. Тада нико није веровао да ће се овај клуб издићи из пепела и златним словима исписати нове странице у историји кикиндског рукомета. Дужност председника прихватио је Бранислав Зрнић, дугогодишњи рукометни радник, који је окупио екипу људи и без много помпе започео са консолидацијом клуба.

Августа прошле године иступили смо из најелитнијег ранга и било је питање да ли ћемо се уопште такмичити. Морали смо да одиграмо бараж са екипом Петроварадина за место у Првој лиги – Север и тада је све кренуло. Одиграли смо 22 утакмице и остварили исто толико победа, што је велики резултат. Сада нам предстоји наступ у Супер Б лиги, где су много квалитетније екипе, али очекујемо да и у овом рангу одиграмо запажену улогу. Жеља нам је да направимо добар тим и уколико се укаже прилика, изборимо повратак у елиту. Планирамо да појачамо редове, пре свега са играчицама које су већ наступале за наш клуб, али је још рано да говорим о именима – рекао је Бранислав Зрнић.

Тренер Драган Мракић један је од главних „криваца” што се женски рукомет у граду поново вратио на велика врата. Веровао је у своје играчице и резултат није изостао.

На почетку сезоне било је пуно непознаница, мало смо знали о својим противницима и није било лако. Многи су сумњали у наше могућности, али су девојке озбиљно прихватиле сав терет и показале да имају знање и квалитет за виши ранг. Завршили смо првенство на импресиван начин и сада нас очекују нови изазови. Намеравамо да задржимо постојећи играчки кадар, али и да појачамо поједине линије. Екипа ће имати паузу све до почетка августа, када ћемо започети припреме за нову сезону – истакао је Драган Мракић.

Протекла сезона донела је пуну афирмацију капитену Кикинде Емилији Лазић, која је проглашена за најбољу играчицу лиге. Емилија је водила свој тим из победе у победу, све до историјског резултата, који дуго неће бити изједначен.

Након свега што се издешавало у клубу током прошлог лета, нико од нас није веровао да можемо постићи овако нешто. Вредно смо радиле, дале смо свој максимум и ја сам поносна на све моје девојке. Проглашена сам за најбољу играчицу лиге и то признање ми пуно значи, али све то не би успела без подршке саиграчица – рекла је Емилија Лазић.

Велики допринос освајању титуле првака дала је и Александра Чубрило, бескомпромисни борац и главни стуб одбране. Александра је истакла да се рад и труд исплатио, додавши да ће екипа и у новом првенству наставити са добрим играма.