ПРОМОЦИЈОМ СПОРТА ЏУДИСТИ „ПАРТИЗАНА” НАЈАВИЛИ ПРЕДСТОЈЕЋЕ ТАКМИЧЕЊЕ

  • ГРАД ДОМАЋИН БАЛКАНСКОГ ШАМПИОНАТА
  • Од 27. до 29. маја Кикинда ће угостити 300 учесника из девет земаља

 

Џудо клуб „Партизан”, у сарадњи са Џудо савезом Србије, од 27. до 29. маја организоваће у Кикинди Балкански џудо шампионат за кадете. Поводом овог значајног спортског такмичења, у уторак је у хали Спортског центра „Језеро” организована промоција спорта. Тренинг, у свим својим фазама и технику џудоа, бројној публици, коју су чинили малишани Предшколске установе „Драгољуб Удицки” и ђаци нижих разреда основних школа, представили су бројни џудисти „Партизана”.

У Џудо клубу „Партизан” кажу да им је жеља да на најбољи начин представе спорт који негују, град и земљу, али и шампионат и вредности које ово такмичење промовише. Светислав Вукмирица, председник Управног одбора Џудо савеза Србије, наглашава да је реч о квалитетном такмичењу, те да међу такмичарима има и светских првака:

Клуб је у потпуности спреман за организацију овог великог спортског догађаја, јер имамо искуства и са неких ранијих такмичења попут Балканског првенства за кадете и јуниоре 2010. године. Убеђен сам да ћемо се представити у најбољем светлу. Ово такмичење је значајно и за сам спорт али и град, у свом комерцијалном смислу, будући да нам стиже 300 учесника. Једини проблем ствара нам недостатак смештајних капацитета – истиче Вукмирица.

Kikindske dzudo nade
Кикиндске џудо наде

Великом часу спорта у СЦ „Језеро”, као специјални гост, присуствовао је и прослављени српски одбојкаш, а данас Генерални секретар Спортског савеза Србије Владимир Батез. Он је поздравио све учеснике, али и будуће спортисте у публици:

Ово је дивна слика коју шаље Џудо клуб „Партизан” и град Кикинда. Ми у Савезу смо на свакодневном задатку промоције спорта и унапређењу услова за његов развој, што је нарочито важно у школском узрасту деце због психофизичког развоја, али и социјализације, стицања радних навика и дисциплине. Деца која се баве спортом су успешна и у школи. Да ли ће неко бити врхунски спортиста мање је битно, колико је важно да се деца на време укључе и баве спортом, пре свега због здравља и правилног развоја – закључио је Батез.

На Балканском џудо шампионату за кадете, крајем маја, учествоваће 200 такмичара из девет држава: Србије, Босне и Херцеговине, Румуније, Хрватске, Албаније, Црне Горе, Грчке, Македоније и Турске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *