ПРИЗНАЊА ЗА КИКИНДСКЕ ОДБОЈКАШИЦЕ

  • СЕСТРЕ КРСТОНОШИЋ ОСВОЈИЛЕ АМЕРИКУ

 

Двадесетједногодишње близнакиње Катарина и Маја Крстоношић, некадашње чланице Одбојкашког клуба „Ки-0230”, отиснуле су се пре три године у Америку где су започеле школовање захваљујући спортској стипендији и наставиле да нижу спортске успехе.

Катарина Крстоношић, која већ трећу годину студира на престижном Бриџпорт универзитету у Конектикату, завршила је овогодишњу сезону максималним учинком. Од почетка одбојкашке сезоне, пет недеља заредом понела је појединачну награду за најбољу играчицу Источне конференције. Проглашена је за најбољу играчицу на неколико највећих турнира у Америци. На крају сезоне проглашена је за најбољу играчицу Источне конференције и Источне региона, као и за најбољег офанзивног играча овог региона. Њена екипа „Прпл најтс” пласирала се у финале Источног региона где је заузела друго место. Захваљујући успесима које је остварила Катарина Крстоношић добила је место у „Ол Американ тиму”, а за успехе на спортском пољу и факултету, поред пуне спортске стипендије, добила је награду града и Источног региона, Диштиркта Конктикат.

Маја Крстоношић такође студира под пуном спортском стипендијом. После успешне две сезоне у тиму из Конектиката, Маја је ову сезону одиграла за „Патриоте” из Кентакија и са њима стигла до полуфинала прве НАИА дивизије.

Својим успешним играма у овој одбојкашкој сезони, али и подједнако значајним академским успесима на Универзитету, Катарина и Маја Крстоношић подсећају све Кикинђане на могућности које им се пружају за наставак спортске каријере на високом нивоу у свету без одрицања од академског образовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *