ПРИПРЕМЕ МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА ЖАКА

ФУРИОЗНИ ЖЕЛЕЗНИЧАРИ

Прошлог петка, у Новом Милошеву, млађе селекције Фудбалског клуба ЖАК одиграле су две припремне утакмице. Прва, у категорији млађих пионира, са домаћинима из ФК Војводина завршена је победом железничара резултатом 5:1. Друга утакмица одиграна је у категорији старијих кадета, у којој је победу такође остварила екипа ЖАК-а резултатом 6:2.


ЖЕЛЕЗНИЧАРИ СЕ ОПРОСТИЛИ ОД ПОКРАЈИНСКОГ РАНГА  

НАДА, ИПАК, ДО СТАРТА СЕЗОНЕ

– Бегеј, из Житишта, жели да се такмичи, уместо у покрајинском, у подручном степену. У том случају ЖАК би се могао надати останку у четвртом рангу – каже Јовица Бешлин, председник клуба с Вашаришта

 

С великим занимањем пре три дана (у понедељак), у кикиндском ЖАК-у очекивали су вести из Старих Бановаца, у којим је одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, али је и после поменутог скупа у Војвођанској лиги „Исток” остао непромењени састав клубова. То значи да „Железничари” настављају припреме за нову сезону, за такмичење у Подручној лиги Зрењанин у коју су минулога пролећа и испали.

Није, међутим, ова потврда састава више, покрајинске лиге било кога у Синђелићевој улици поколебала. На Вашаришту, сматра то нови председник Јовица Бешлин, играће добар, ојачан састав ЖАК-а, кадар за равноправну евентуалну борбу с већином тимова у Војвођанској лиги „Исток”, односно способан, у случају да из поменутог ранга заиста нико не иступи, да у Подручној лиги одигра једну од главних, можда и најважнију улогу.

Бегеј, из Житишта, а то не крију људи из овог фудбалског колкетива, жели да се такмичи, уместо у покрајинском, у подручном степену. У том случају ЖАК би се могао надати останку у нашем четвртом рангу. Међутим, прописима је предвиђено да у случају добровољног одустајања од неког ранга, клуб, дакле у овом случају Бегеј, мора преселити две лиге ниже. Житиштани чак и у том смеру размишљају, али питање је колико је та опција у овом тренутку реална, мада је теоретски могуће и да, рецимо, два дана пред старт нове сезоне, трећег викенда августа, они или неко други, а још понеки клубови с војвођанског „Истока” о томе размишљају, одустану – каже Бешлин.

Како год било, ЖАК ће бити знатно јачи него у прошлој сезони.

– Поред већ познате чињенице да су нас појачали браћа Зечевић и Јанков (сви долазе из александровачког Борца), Радловић (наковачки Полет), Пашић и Вокић (обојица из новокозарачке Слободе), јачи смо и за голмана Гајина (Борац) и повратника Танацкова (Војводина, Башаид). Требало би да нам се прикључе и Ћирић (ОФК Кикинда) и Перишић (Делија, Мокрин), а услуге нам нуди још неколико играча. Важно је и што је Ратко продужио верност ЖАК-у, а отишли су: голман Хајровић, Кочиш и Буцало – напомиње Бешлин.


Јовица Бешлин председник ЖАК-а

И У УЉМИ И КАРЛОВЦУ РАЗМИШЉАЈУ…

Јовица Бешлин

Осим Бегеја, о одустајању из такмичења у Војвођанској лиги „Исток”  размишљаће до почетка сезоне у још неким клубовима овога ранга. Партизан, из Уљме, тек што је кроз доигравање, као представник јужног банатског, тачније панчевачког подручја, изборио пласман у покрајински степен, изгледа нема новца за надметање. Ништа боља ситуација није ни у Банатском Карловцу, мада није први пут да у Пролетеру најављују иступање, а онда од тога буде једно велико ништа. Из перлешке Војводине нема најава о иступању, али на почетку припрема нема ни играчког кадра. Играча је мало на почетку припрема у још неким клубовима, но, наравно, то се не објављује на сва звона, јер скрпиће се некако и ти састави и с мање или више успеха такмичити се у првенству које следи.