ПРИЈЕМ ЗА НАШУ БРОНЗАНУ СТРЕЛКИЊУ

  • ЈЕЛЕНА ТОМИЋ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

 

Градоначелник Кикинде Павле Марков уприличио је јуче пријем за Јелену Томић, чланицу Стрељачке дружине Кикинде, која је са женским сениорским тимом Србије (пиштољ), освојила бронзану медаљу на Европском првенству ваздушним оружјем, одржаном крајем прошлог месеца у мађарском граду Ђеру. Јелена је са Зораном Аруновић и Бобаном Величковић у дуелу за бронзу убедљиво савладала селекцију Украјине, дајући значајан допринос укупном пласману наших стрелаца.

Градоначелник Кикинде Павле Марков честитао је Јелени на освојеној медаљи, истакавши да овај резултат има вишеструки значај за наш град, а посебно за промоцију спорта.

После скоро 30 година ово је прва сениорска медаља стрелаца из Кикинде и тај податак довољно говори колика је важност Јеленине медаље. Значајно је што је Јелена у својој дебитантској сезони међу сениорима остварила велики успех и са правом очекујемо да буде достојна наследница Јасне Шекарић. Наш је задатак да помогнемо кикиндским стрелцима, да им обезбедимо што боље услове и надамо се да ће нас и у будуће обрадовати одличјима са домаћих и међународних такмичења – рекао је Павле Марков.

Јелена Томић jе захвалила градоначелнику на пријему и подршци, рекавши да је њен репрезентативни деби био помало очекиван, јер се већ десетак година успешно бави стрељаштвом.

Имала сам велики пристисак на старту Европског шампионата јер су поред мене била највећа имена овог спорта, али сам ипак успела да покажем своје квалитете и допринесем освајању бронзане медаље. У својој досадашњој каријери освојила сам преко 50 медаља, а ова из Ђера ми је најдража. Студент сам друге године Правног факултета у Новом Саду, али највише времена проводим у Кикинди. Редовно тренирам и надам се да ћу добрим резултатима осигурати место у националном тиму – казала је Јелена Томић и додала да јој је велика жеља да се окити појединачном медаљом на Европском првенству.

Тренер пиштољаша у кикиндском клубу Роберт Манга нагласио је да ће Јелени у наредном периоду, поред напорног рада, требати и наступи на међународним такмичењима, како би стекла неопходно искуство.