ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ ОБНОВИ И ИЗГРАДЊИ ЛОКАЛНЕ СПОРТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

  • ТЕРЕНИ ЗА СПОРТ У НОВОМ РУХУ
  • Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Кикинде Павле Марков обишли су прошле недеље Фудбалски клуб „Козара“ у Банатском Великом Селу, затворене базене у Спортском центру „Језеро” и отворене терене у Основној школи „Вук Караџић

 

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је након обиласка спортских објеката истакао да је пракса Покрајинског секретаријата за спорт и омладину да се сви пројекти који се односе на изградњу спортске инфраструктуре обиђу и да се разговара са носиоцима комплетних садржаја о њиховим потребама.

У Банатском Великом Селу смо обишли комплетну инфраструктуру на стадиону и разговарали са руководством „Козаре“. Овај клуб је од Фудбалског савеза Србије добио привремену дозволу да игра утакмице на свом терену због неодговарајућих просторија и ми смо спремни да инвестирамо изградњу новог објекта, који би испунио све критеријуме. Обишли смо и затворени базен у СЦ „Језеро”, чију је санацију већински финансирала локална самоуправа, док је Покрајинска влада била суфинансијер. Посебно сам задовољан оним што сам видео у дворишту ОШ „Вука Караџић”, с обзиром на то да сам лично обишао овај терен, који тада није испуњавао ни минимум услова. Овај пројекат је заједнички финансиран, али се на томе неће стати – рекао је Владимир Батез и додао да ће наставити са обиласком локалних самоуправа, како би подржали пројекте који буду предложени.

Градоначелник Кикинде Павле Марков захвалио је покрајинском секретару што је дошао да обиђе пројекте који су заједнички финансирани.

Обишли смо стадион ФК Козаре, не зато што смо тамо нешто урадили, већ да дамо подршку овом клубу и скренемо пажњу на њихове успехе. Козара има проблема са неадекватним просторијама и ми смо спремни да то решимо. Ради се о великом пројекту који не може бити одмах реализован, али ћемо покренути припремне радње. Посетили смо и СЦ „Језеро” где је реконструисан затворен базен средствима локалне самоуправе и Покрајинске владе. Урађена је и кровна конструкција и за ову намену је издвојено око 11 милиона динара. Нисмо задовољни стањем у Спортском центру и планирамо да у будућности системски решимо овај објекат. У ОШ „Вук Караџић” је један неуслован спортски терен комплетно урађен и сада нам предстоји да обновимо и остале садржаје на овој локацији – истакао је Павле Марков.