ПЛИВАЧИ ВЕЛИКЕ КИКИНДЕ ОБЕЛЕЖИЛИ ЛЕТЊУ СЕЗОНУ РАДОМ ДО ВРХУНСКИХ РЕЗУЛТАТА

  • На такмичењима широм наше земље освојено преко сто медаља

 

Пливачи Велике Кикинде приводе крају овогодишњу летњу сезону, у којој су остварили сјајне резултате. Талентовани Кикинђани освојили су на такмичењима широм наше земље преко сто медаља и потврдили да се налазе у самом врху српског пливања. Добрим резултатима допринео је напоран рад, али и одлука да се изврши спајање два кикиндска клуба, што је обезбедило концентрацију квалитета.

Почетком прошле године прихватили смо предлог локалне самоуправе и Спортског савеза да извршимо фузију пливачких клубова Кикинде и Баната. Припремили смо сву неопходну документацију и од о1. фебруара 2018. године наступамо под називом Велика Кикинда. Спајањем клубова обезбедили смо квалитет у свим дисциплинама, тако да на такмичењима постижемо много боље резултате. У клубу имамо око 220 младих пливача, углавном  школског узраста, а посебну пажњу посвећујемо и школи пливања – рекао је Радован Силашки, секретар Велике Кикинде.

Такмичари Велике Кикинде започели су овогодишњу летњу сезону на међународном митингу „Змај” у Новом Саду, где су освојили десет медаља. На овом митингу заблистала је Теодора Станчић, која је тријумфовала у четири дисциплине, а ова талентована пливачица окитила се са четири злата и на митингу у Бањалуци, где је наступала за селекцију Војводине. На Летњем првенству Војводине за пионире и кадете у Новом Саду чланови Велике Кикинде освојили су пет одличја, а наредног дана, на Отвореном првенству Војводине за узраст од 15 до 18 година изборили су 18 медаља. Четири медаље донели су Кикинђани са првенства Србије за пионире у Крушевцу, док је круна сезоне обележена наступима на међународним митинзима у Сенти и Ади, где су освојена 54 одличја.