ОФК КИКИНДА ЗАПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА ПРОЛЕЋЕ

  • ПУНОМ ПАРОМ КА СРПСКОЈ ЛИГИ
  • Само прво место задовољава амбиције клуба као што је ОФК Кикинда. Српска лига, у овом тренутку, доња је граница којој морамо тежити и где нам је за почетак место – рекао у првом обраћању фудбалерима председник Фелбаб

 

Готово се не памти да је ОФК Кикинда већ средином првог месеца започела припреме за други део сезоне. Ове године управо се тако догодило, па и то показује сву озбиљност и чврсту решеност да кроз наставак првенства војвођанског „Истока”, у којем имају само једну жељу – освајање првог места и пласман у Српску лигу, Кикинђани протутње и полако започну повратак на некадашње старе стазе славе, када је овај клуб био познат и цењен широм ондашње СФРЈ. Чак 31 играч био је на првој прозивци тренера Марка Гутеше, а још двојица фудбалера били су оправдано одсутни. Предеседник Драган Фелбаб обратио се играчима у свлачионици.

– Сви знате који је наш циљ. Само прво место задовољава амбиције клуба као што је ОФК Кикинда. Српска лига, у овом тренутку, доња је граница којој морамо тежити и где нам је за почетак место. То је једини резултат који ће на пролеће ова управа признати. Да бисте стигли до циља, морате само добро радити у овом припремном периоду, а када крену првенствене утакмице онда морате само освајати бодове. Рецепт је, дакле, врло једноставан, али ће за спровођење тог плана бити потребна гвоздена дисциплина. У њој лежи кључ свега и зато смо, између осталог, и довели тренера Гутешу. Он је познат по томе да тимови које он води, понајпре, морају бити дисциплиновани, а онда играти и допадљив фудбал, који ће на крају, у нашем случају, донети и толико жељени резултат, односно пласман у трећи ранг – напоменуо је Фелбаб.

Нови капитен Небојша Ђукић на првом тренингу био је одушевљен сликом на кикиндском Градском стадиону.

– Ова бројност играча изродиће и квалитет с којим ћемо се пласирати у виши ранг. Добили смо и новог тренера Гутешу, који је с великим бројем тимова већ улазио у више лиге и сви ми играчи сигурни смо да ће тако бити и овога пута – казао је Ђукић, који је капитенску траку преузео од Радована Илића, једног од двојице, други је Лука Латковић, који је напустио Градски стадион.

На јануарском сунцу и уз умерени северни ветар, кикиндски суботњи минус у ваздуху био је далеко израженији бројком у односу на мањак од једног бода на табели на којој Кикинђани заостају за Омољичанима, а како време буде одмицало, уверени су баш сви на Градском стадиону, не само да ће отоплити у метеоролошком смислу, већ ће и „црвено-бела” чета са севера Баната врло брзо, већ у марту, анулирати минус на лествици и засести на челну позицију, па онда на крају пролећа и прославити повратак након девет година у друштво српсколигаша!

 

ГУТЕША: ИМАМО КВАЛИТЕТ

Кратак је на првом тренингу био нови шеф струке Марко Гутеша, који је иначе у свој стручни штаб, у којем су већ Драган Шибул и некадашњи врсни голман бивше српско-црногорске елите на прелазу миленијума – Драган Ћирић, кооптирао и Петра Шкундрића (30), младог тренера с којим је сарађивао и у житиштанском Бегеју:

– Задовољан сам кадром којим располажем. Имам и младост и искуство и очекујем резултат. Млади фудбалери имају пуно простора за напредак, а старији ће им помоћи у томе.

 

ЗЕЧЕВИЋ ПРЕДСТАВИО ПОЈАЧАЊА

Спортски директор Милош Зечевић представио је прва два појачања:

– Довели смо Марка Зечевића, везисту из новокозарачке Слободе, те десног бека Војислава Станаћева из великоселске Козаре, а с њим је стигао и штопер Душан Божић, који је био један од двојице оправдано одсутних на првом тренингу. Чекамо још два појачања.