ОДИГРАНА ПРВА УТАКМИЦА БАРАЖА ЗА ПОПУНУ ВФЛ ИСТОК

  • КИКИНЂАНИ НА КОРАК ДО ЦИЉА

 

Фудбалери Кикинде остварили су повољан резултат у првом мечу баража за попуну Војвођанске лиге – Исток. Меч са БАК-ом у Белој Цркви завршен је 1:1 и Кикинђанима је у реваншу, који је јуче одигран на Градском стадиону, била потребна победа било којим резултатом или реми без голова, како би се после две сезоне поново нашли у покрајинском рангу.

Екипа тренера Слободана Живкова приказала је добру игру у Белој Цркви, контролисала је меч свих 90 минута и није дозволила домаћину да стекне предност. Покушавали су играчи БАК-а да угрозе гол Кикинде шутевима са полудистанце, али је искусни голман Марко Вукобрат био на висини задатка. Прву прилику за погодак имао је Андреј Красин у 20. минуту, шутирао је са пет метара, а лопта је завршила изнад пречке. Кикинда је дошла у вођство голом Марка Зечевића у 38. минуту. Штеванов је одлично центрирао, а омалени везиста је са десетак метара главом погодио небрањени део мреже. У наставку домаћи тим игра агресивније и у 65. минуту долази до изједначења. Након изведеног скраћеног корнера највиши у скоку био је Ранимиров, који је послао лопту у доњи угао гола Вукобрата. Покушавали су Белоцрквани да остваре победу у преосталом делу сусрета, али је одбрана Кикинде успешно одолевала.

Кикинда 1909: Вукобрат, Штеванов, Јанковић, Тодоров (Утржен), Илић, Кресоја, Китановић, Красин (Радивојац), Зечевић, Црномарковић, Крџалин (Рељић).