ОБЕЛЕЖЕН ВРЕДАН ЈУБИЛЕЈ

  • 110 ГОДИНА ФУДБАЛА У КИКИНДИ

 

У склопу обележавања 110 година фудбалског спорта у Кикинди Градски фудбалски савез је на стадиону Вашариште протеклог викенда организовао турнир, на којем је наступило седам екипа дечака рођених 2006. године и млађих. Након занимљивих мечева прво место је освојила Академија „Бамби” из Зрењанина, која је у финалном сусрету, после нерешеног резултата (0:0), бољим извођењем пенала савладала суботички Спартак са 5:4, док је у борби за треће место београдски „Олимпик” победио вршњаке из Бечеја са 6:1. Пето место припало је Кикинди, шесто Вршцу, а седмо „Младим вуковима”. За најбољег играча турнира проглашен је Душан Дашлов из победничког састава, најбољи стрелац је Радослав Ћурчић из Бечеја, а најбољи голман Лука Шево (Кикинда).

Изузетно је важно да на овакав начин обележимо постојање фудбала у Кикинди. Наша деца су будућност овог спорта и зато морамо све учинити да привучемо што већи број младих на стадионе, да се баве спортом, а на нама је да обезбедимо услове, како би могли несметано да тренирају и правилно се развијају – рекао је Јовица Лакић, председник Градског фудбалског савеза Кикинда.

Три најбоље екипе, као и појединци награђени су пехарима, а свим учесницима уручени су пригодни сувенири. Организацију турнир је помогао Град Кикинда, а свечано је отворио Миодраг Булајић, члан Градског већа.