КОЗАРА НЕ ЗАБОРАВЉА СВОЈЕ ЛЕГЕНДЕ

  • ВЕЛИКОСЕЛЦИМА ФУДБАЛ ВИШЕ ОД ИГРЕ

 

Деценијама пратим  све утакмице великоселске Козаре. Морам признати да ме позитивно изненађују ове младе генерације фудбалера и руководства клуба. Увек има доста новина у раду. На сцени су образоване генерације  и веома културне и друштвене. Вероватно је то резултат и тога  што се клуб већ четири и по деценије такмичи са најбољим клубовима у Војводини. Познато је да се стручно ради са свим саставима, од најмлађих до првог тима.

Али, оно што они  мене и верну публику  с времена на време позитивно изненаде то је однос према старијим генерацијама, што се  управа сети да позове дугогодишње играче на своје скупштине и годишње прославе. Присуствовао сам последњим годишњим прославама ФК Козаре.  На крају године Великоселци заједничким дружењима играча, управе и верних навијача, која окупе и по стотинак чланова, на најбољи начин манифестују љубав и оданост према клубу.

Клуб се у последње време  зна захвалити и скромним наградама оним играчима који завршавају успешну дугогодишњу каријеру. Тако је било и прошле године када се од активног играња опростио Козарин капитен Лабус. И још нешто. Највернијим и најстаријим навијачима клуб бесплатно даје чланске књижице.

И не само то. Козара не заборавља никог ко је заслужан за фудбал у Великом Селу. Клуб зна да се на достојан  начин опростити од својих старих играча, чланова некадашњих управа и верних навијача. Већ више година  минутом ћутања пре утакмице сви на стадиону Козаре опросте се од преминулих чланова клуба. Тако су се  јесенас минутом ћутања на једној утакмици  опростили  од некадашњег Козариног бомбардера Радана Радаковића. А пре почетка утакмице са Новобечејцима на исти начин Великоселци су се опростили од свог Јожија Месароша Јошке, играча из прве генерације послератне Козаре.  Са Великоселцима Месарош је био на великој турнеји 1952. године по Босанској Крајини. Јошка је остао веран  уз Козару до краја живота. Све утакмице пратио је на стадиону  прошле године у друштву Јове Анушића и Петра Селаковића Сеље. На последњој утакмици са Перлезом клуб и навијачи опростили су се и од преминулог Николе Атлагића, дугогодишњег функционера и навијача Козаре.