КОНТРОЛНЕ УТАКМИЦЕ ПЕТ КИКИНДСКИХ КЛУБОВА, ЧЛАНОВА ПОКРАЈИНСКОГ „ИСТОКА”

  • КИША ПОРЕМЕТИЛА ПЛАНОВЕ
  • ОФК Кикинда изгубила у Новом Бечеју, Козара победила у Крајишнику, Слобода добила Житиштане, ЖАК код куће посрнуо против  Александровчана, а Полет поражен у Новом Милошеву

 

Велика количина падавина почетком претходне седмице натопила је фудбалске терене, па ниједан од клубова с територије града Кикинде није играо заказане контролне мечеве. Једино су Новокозарчани, изгледа, „знали” какво ће бити време, па нису ни имали заказану проверу дан уочи или на сам Дан државности. Тада се нису састали: Раднички (Зрењанин) – ОФК Кикинда, Црвена звезда (Руско Село) – Козара (Банатско Велико Село) и ЖАК (Кикинда) – Полет (Наково).

До викенда, ипак, побољшана су и игралишта северног и средњег Баната, па је ОФК Кикинда играла и била поражена у Новом Бечеју. Резултат је на крају гласио 2:0 у корист домаћина, јасно, за бригу лидера на табели покрајинског „Истока”. Ако терен у Кикинди у суботу буде у подношљивом стању, ОФК Кикинда ће први пут ове зиме бити домаћин у контролној утакмици. Дочекаће Тису, из Адорјана, с којим је већ одмерила снаге, али као гост, у својој првој зимској провери. Било је тада 3:1 за Кикинђане.

Козара је минулог викенда наставила с добрим играма и победама у припремном периоду. Овога пута у Крајишнику, минималцем од 1:0 савладала је домаћу Крајину, која је тренутно уверљиви лидер на лествици Подручне лиге Зрењанин и скоро је сигурно, од лета, нови члан покрајинског степена надметања. Једини погодак за Великоселце постигао је средином првог полувремена ветеран, пре деценију и по и фудбалер елитног ранга тадашње Србије и Црне Горе, прекаљени Иван Кнежевић Шајо.

Слобода је била Бегеју, прошлог викенда, домаћин на „Илији Пантелићу” и савладала га с 2:0. У уводу сусрета погодак је постигао Вокић. Претходно је Галић све одрадио, прошао по боку и убацио пред другу стативу, а Вокић је спретно реаговао. Ређале су се затим прилике Новокозарчана, Житиштани су само једном запретили на другој страни, а у последњем минуту меча, млађани Мајкић, после додавања још једног полетарца Радивојца, погодио је изблиза и у трку, за коначан исход. За суботу, заказан је сусрет Слободе и Козаре, а у тренутку писања овог текста, није се знало на чијем терену.

Фудбалери башаидске Војводине

Играчки десеткован грипом, ЖАК је посрнуо на свом Вашаришту против Борца, из Александрова, члана Подручне лиге. Мало квалитетнија игра „Железничара” у односу на ривала у првом полувремену, није наплаћена поготком, а у наставку игре бољи Александровчани стигли су до гола и минималне, али и заслужене победе. За предстојећи викенд договорен је меч између ЖАК-а и мокринског Делије, члана најнижег ранга – Лиге Кикинда-Житиште, а тек ће се знати на чијем игралишту.

Још један фудбалер у позним играчким годинама с презименом Кнежевић, Дејан Кнежевић Сеп, али у наковачком Полету, даје себе у најпозитивнијем смислу. Предводио је, уместо, високом телесном температуром, спреченог тренера Ђорђа Лакића, Наковчане и као играч и као тренер у Новом Милошеву, против подручног лигаша Војводине. Повели су домаћини с 3:0, али је онда Полет заиграо знатно ангажованије, стигавши на крају до подношљивог пораза од 3:2. Подношљивог и због тога што је наковачки клуб у овој провери био знатно ослабљен и у играчком смислу. Поготке за Полет постигли су у Новом Милошеву: Вук Шћепановић и Сакал. Исти ривали, тако је договорено, састаће се и у недељу, али на терену у Накову.


ФУДБАЛ – ПРЕЛАЗНИ РОК БЕЗ МНОГО ИЗНЕНАЂЕЊА

  • СА ГРАДСКОГ СТАДИОНА ОТИШЛА ШЕСТОРИЦА
  • Највише промена било је у редовима ЖАК-а, који је остао без готово целе прве поставе. Наковчани са осморицом новајлија

 

Прошле недеље завршен је прелазни рок за фудбалер свих рангова такмичења. На територији Градског савеза Кикинда 53 играча је променуло клупске боје, али неких већих изненађења није било. Највише промена има на Градском стадиону. Лидер војвођанског истока, ОФК Кикинда, довела је десет новајлија, али су клуб напустили чак шесторица фудбалера. Тренер Слободан Живков имаће на располагању окосницу тима из јесење полусезоне, а проблем ће представљати „кратка” клупа. Кикинђане су појачали Миња Ратко (Пролетер Зрењанин), Марко Цвијан и Урош Зорић (Полет), Вања Станковић, Јовица Новаковић и Милош Надлачки (Ц.звезда Руско Село), Огњен Вукмановић (Бачка Суботица), Никола Бабић (Козара), Лука Радак (Борац Иђош) и Дарко Кнежевић (ЖАК).

Дарко Кнежевић

Највећих промена било је код комшија на Вашаришту. Екипу су напустили скоро сви првотимци, па ће тренер Александар Кресоја имати грдних проблема да састави тим који ће успети да обезбеди опстанак у покрајинском рангу. Редове ЖАК-а појачали су Владимир Китановић и Лука Цвијан (ОФК Кикинда), Душан Буцало (Полет), као и Милош Бурсаћ и Никола Латиновић из Козаре.

Јовица Иветић

У Банатском Великом Селу и Новим Козарцима нису желели да гомилају играчки кадар. Козара је довела Јовицу Иветића из ОФК Кикинде, Арманда Чекића и Игора Момчилова из ЖАК-а, а поново је регистрован Милан Ђаковић. У Слободу су стигли Владимир Радивојац и Алекса Демић (ОФК Кикинда) и Ђуро Поповић из Будућности Српска Црња. Руководство наковачког Полета ангажовало је осморицу новајлија. Популарну Барцелону, коју очекује грчевита борба за опстанак, појачали су Никола Јасић и Дејан Малогајски (ЖАК), Вук Шћепановић (ОФК Кикинда), Бранислав Гецић (Обилић Н.Кнежевац), Милан Зорић и Вања Фиштеш (Борац Иђош), као и млади играчи Лука Бугариновић и Дејан Гушић.

Подручни лигаши Војводина из Башаида и рускоселска Црвена звезда нису много променили играчки кадар. Башаице су појачали Бранислав Танацков (ЖАК) и Саша Барбат (Полет), а Рускоселце Илија Грубор (козара), Борислав Марков (Борац Иђош), Срђан Васичин (Војводина Н.Милошево) и Немања Ољача (Бегеј Житиште). Мало промена било је и у редовима екипа из најнижег ранга.

Бранислав Танацков

Мокрински Делија ангажовао је Николу Пајтина (Полет), Јовицу Симића (Јединство Бочар), Бранислава Шугића и Марка Челекетића (Борац Иђош), док је у Банатску Тополу дошао само Немања Баштованов из Новог Милошева.