КЛУБ СА ГРАДСКОГ СТАДИОНА ПРОЛАСКОМ У БАРАЖУ УСПЕШНО ЗАВРШИО ТАКМИЧЕЊЕ У СЕЗОНИ 2016/17.

  • ОФК КИКИНДА 1909 НОВИ ВОЈВОЂАНСКИ ЛИГАШ

 

У реванш утакмици баража за попуну Војвођанске лиге – Исток, ОФК Кикинда 1909 одиграла је без голова против гостију из Беле Цркве 0:0. То је било довољно да се домаћи клуб врати после две године у виши ранг такмичења. Слободан Живков, тренер, није крио одушевљење:

Када смо протеклог лета започели првенство, имали смо циљ да се пласирамо у виши ранг. Током читаве сезоне постојао је притисак на играче јер једноставно Кикинда не заслужује да буде у овом рангу такмичења. Мислим да ни Војвођанска лига не треба да буде место у којем ћемо бити задовољни. Заслужено смо дошли до овога, није било лако, било је пуно препрека. Играчи су показали вољу и жељу за победом. На гостовању у Белој Цркви играли смо много боље. Имали смо резултат који нам одговара, неколико добрих шанси и на крају смо се пласирали у виши ранг. Честитам својим играчима јер су изнели већи део терета и заслужено се пласирали у Војвођанску лигу. У новој сезони за почетак морамо да видимо на кога можемо да рачунамо, на који начин да освежимо екипу и потрудићемо се да доведемо квалитетне играче који ће играти на терену, а не да седе на клупи рекао је Живков.

Утакмица је одиграна пред око 2.000 гледалаца, што је по неким подацима највећа посета у последњих 20 година. Гости су боље отворили утакмицу и чини се играли растерећеније. Ипак, шансу утакмице у 45. минуту промашио је Илић из редова домаћих, који је са пет метара главом гађао у гостујућег голмана Ировића. У наставку утакмице играло се између два шеснаестерца са пуно набоја и тензије, али без правих прилика, сматра капитен црвено – белих, Анђелко Црномарковић:

После годину дана труда и борбе, успели смо да Кикинди донесемо један леп спортски резултат. Видео сам на основу великог броја гледалаца да људи верују у нас и да смо их успехом обрадовали, односно уласком у виши ранг. Можда то некоме звучи скромно, али нама је пуно. Покушаћемо у наредним годинама да играњем освојимо првенства јер Кикинда то заслужује. Поносан сам што сам предводио екипу која је, по мени, остварила један веома велики успех. Захваљујем великом броју гледалаца који су дошли да нас подрже и надам се да ћемо им у наредном периоду донети више радости јер су навијачи то заслужили – истакао је Црномарковић.

Након судијског звиждука за крај утакмице, настало је славље домаћих играча и најватренијих навијача који су били велика подршка током свих 90 минута. Да је Кикинда заслужено у вишем рангу, сматра и Лука Радујко, председник ОФК Кикинда 1909:

Утакмица је била тешка, противник се добро припремио. У гостима смо одиграли 1:1, код куће није било лако јер је и време било доста тешко. Нисмо примили гол, нисмо га ни дали, али нам је било довољно за улазак у виши ранг. Улазимо са великим амбицијама у нову сезону. Причаћемо са играчима, разговарати о евентуалним појачањима и надам се да ћемо бити спремни – јасан је Радујко.

ОФК Кикинда 1909: Вукобрат, Штеванов, Црномарковић, Јанковић, Крџалин, Красин, Илић, Зечевић, Тодоров, Кресоја, Китановић. Играли су још: Радивојац, Утржен, Шћепановић.