КК ВЕЛИКА КИКИНДА НАГРАЂЕН ОД КСВ

У ТРЕЋИ РАНГ, НА МАЛА ВРАТА

 

Обрадовали су надлежни из Кошаркашког савеза Војводине све у КК Велика Кикинда, одлуком да управо кикиндски клуб у проширењу Прве регионалне лиге група „Север” (трећи ранг који покрива територију Војводине) попуни упражњено место. Председник Зоран Блажић зато не крије задовољство.

– Уочи прекида првенства у марту били смо на четвртом месту и највероватније бисмо играли плеј-оф за пласман у виши ранг, а сада се приликом одлучивања о проширењу лиге КСВ руководио традицијом, инфраструктуром и радом с млађим категоријама. КК Велика Кикинда није имала конкуренцију ни по једном мерилу, а мени је част била што сам представљао клуб на састанку УО КСВ. Морам напоменути и подршку коју смо имали од локалне самоуправе – истиче Блажић.

Мирко Буцало, тренер екипе наглашава:

– Искрено, нисмо се спремали за трећи, већ за четврти ранг у којем смо били до пролетос и за који смо сада створили добар тим кадар да се у овој сезони докопа управо тог вишег ранга. Међутим, пријатно смо изненађени што ћемо већ од предстојећег викенда наступати у у том жељеном вишем степену, али неће нам бити лако. Екипу морамо појачати на неколико позиција и онда је реално да изборимо и опстанак, а у борбе за бодове крећемо у суботу, када ћемо гостовати у Инђији где ће нас дочекати Железничар.

Владимир Шурлан, координатор рада у клубу, напомиње да и поред наступа прве екипе у вишем степену, приоритет у клупској политици остају најмлађи.

– Препознати смо у КСВ по добром раду с најмлађима и зато ћемо и даље стварати играче пре свега за нашу прву екипу, а они коју буду посебно одскочили сигурно се могу надати и наступима у далеко већим клубовима од Велике Кикинде – каже Шурлан.