„КИКИНДСКА ЗЛАТНА РУКАВИЦА” У 45. ИЗДАЊУ ЗА ПАМЋЕЊЕ

  • ТРОФЕЈ БЕРИШИ, ПОХВАЛЕ НАШЕМ ГРАДУ
  • Финалне борбе другога дана надметања у спектакуларном директном преносу на ТВ Арена фајт

 

Владимир Бериша (16) из београдског БК Димке, победник је 45. „Кикиндске златне рукавице”, након дуго година одржане током два дана у дворани „Језеро” а први пут уз спектакулран директан пренос финалних борби јуниора и омладинаца на ТВ Арена фајт. Такође омладинци: Сара Ћирковић из зворничког Обилића, најбоља је у женској конкуренцији, а Сеад Икановић из БК Лозница најквалитетнији је техничар турнира. Наступило је 120 јуниора и омладинаца из девет држава некадашње Југославије и региона, наравно и Србије, а из Кикинде једино Селена Такач. Трофеј победнику уручио је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

– Град Кикинда уложиће још више средстава у бокс млађих категорија и надам се да ћемо у догледно време имати учесника Олимпијаде из нашега града у овом спорту – рекао је Лукач.

Млађани Бериша није крио одушевљење.

– Било је напорно и тешко савладати два изванредна борца из Молдавије, а овај тријмуф поклањам тренеру Драгану Димићу и свом најстаријем брату – казао је Бериша.

Мане Марчета, потпредседник БСС, додао је још низ похвала организаторима из БК Кикинда.

– Сви памтимо овај престижни турнир и нама из БСС драго је што је опет враћен у оваквом облику, након дужег низа година запостављености у форми ревије. Након Светског првенства у Београду на којем смо се на велика вратили на планетарну боксерску позорницу, намеравамо да наш спорт опет поставимо на чврсте ноге и широм малих центара у Србији – напоменуо је Марчета.

А практично у оквиру 45. „Кикиндске златне рукавице”, нашем клубу и граду у целини, Боксерски савез Србије учинио је и додатну почаст. Наиме, у свечаној сали Градске куће у Кикинди одржана је Изборна скупштина БСС. Ненад Боровчанин изабран је за новог-старог првог човека српског бокса. Боровчанин је био једини кандидат и његов избор подржан је једногласно, није било нити уздржаних гласова, а и све остале одлуке донете су на исти нанин. Пре избора на функцију, коју треба да обавља до 2025. године, у једносатном говору обратио се делегатима, а као најбитније циљеве из свога плана и програма, истакао је масовност, развојни програм за стручњаке, изградњу националног тренинг центра, као и регионалних, што ће довести до стварања услова за осварење врхунских резултата у свим узрастима, регионалну и међународну сарадњу, транспарентност у раду и медијско партнерство, те стабилан систем такмичења и одрживи систем финансирања. Похвално је говорио и о финансијском пословању Савеза у минулом раздобљу.

– Захвалан сам пријатељима на поверењу. Морамо наставити да развијамо бокс у у правцу у којем смо кренули, уз велику подршку државе и председника Србије – истакао је Боровчанин и додао: – Дугујемо захвалност и градоначелнику Кикинде Николи Лукачу, даје велики допринос кикиндском боксу, као и Милану Шкапику великом боксерском раднику са севера Баната и зато смо и одлучили да овде одржимо Изборну скупштину уочи финалних борби „Кикиндске златне рукавице” за млађе категорије.