КИКИНДА ОПЕТ НА ПОБЕДНИЧКОМ КОЛОСЕКУ

  • ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА, ГРУПА „ИСТОК”

Сигурну победу, на гостовању у Ковину, забележила је ОФК Кикинда 1909, док је ЖАК минималним резултатом поражен код куће од Омољичана.

Раднички (К)ОФК Кикинда 1909 2:4

Након промашеног пенала у уводу, Кикинђани су стигли до вођства преко Дејана Ивановића, који је успешно решио ситуацију „један на један”, а Александар Лаништанин је дуплирао предност ударцем главом после „скраћеног корнера”. До одмора, Ковинци су смањили након ударца из угла, а у другом делу Ивановић је повисио на 3:1 после убацивања лопте из аута. Стефан Коцкар је још, када је избио пред голмана домаћих, постигао четврти погодак за тим из нашег града, а Раднички је, ипак, дошао до „подношљивијег” пораза из ударца с полудистанце. Владимир Китановић, тренер Кикинде, каже:

Повратили смо се после ремија у прошлом колу у дербију против Елемираца. Поново смо на правом путу и сада растерећеније улазимо у нови дерби, у суботу када ћемо дочекати Бегеј из Житишта. Надамо се овога пута освајању сва три бода код куће, мада ће се првенство више решавати у утакмицама са слабијим ривалима.    

ОФК Кикинда 1909: Митровић, Белић (Зечевић), Рељић, Лаништанин (Пајтин), Латковић, Детари, Зељковић (Јарић), Коцкар, Кресоја, Ђукић (Кнежевић), Ивановић.

ЖАКМладост 0:1

Голман ЖАК-а Никола Томашевић у неколико је наврата добро интервенисао у првом делу. Могло је бити голова и с „беле тачке”. Остале су спорне две ситуације. Слаби судија Милан Габоров из Зрењанина, могао је најпре досудити пенал за Омољичане због играња руком играча ЖАК-а, а онда и на другој страни када је све било још очитије. Тада је оборен Армандо Чекић. Младост је до вођства стигла почетком наставка после акције по боку и убачене лопте пред врата домаћих. Без иоле слабијег места у екипи за овај ранг, ређала је прилике, а могла је бити кажњена за промашаје када је Чекић неуспешно покушао лоб. Слободан Живков, тренер ЖАК-а, истиче:

– Младост има далеко већи и квалитетнији фонд играча од ЖАК-а, а и поред тога мало је недостајало да их изненадимо. Нажалост, опет смо примили гол после индивидуалне грешке, а на другој страни нисмо искористили велику шансу за изједначење. Полако нас и картони оптерећују, а већ у суботу чека нас можда и најтеже гостовање ове јесени, идемо лидеру у Банатско Карађорђево.

ЖАК: Томашевић, Крнић, Бербаков, Моноштори (Марић), Кочиш, Симин, Радивојац, Чекић, Пенавски, Грујин (Ма. Француски), Фучак

Резултати седмог кола: Борац – Јединство (НБ) 4:0, Банат – Будућност 2:1, Црвена звезда – Јединство (БК) 0:8, ЖАК – Младост 0:1, Раднички (С) – Крајина 0:3, Нафтагас – Пролетер 3:0, Раднички (К)-ОФК Кикинда 2:4, Бегеј – Омладинац 2:1, Слога – Јединство (В) 3:1.  

У осмом колу, 26. и 27. септембра, играће: Јединство (НБ) – Јединство (В), Омладинац – Слога, ОФК Кикинда – Бегеј, Пролетер – Раднички (К), Крајина – Нафтагас, Младост – Раднички (С), Јединство (БК) – ЖАК, Будућност – Црвена звезда, Борац – Банат.