КИКИНДА ДОБИЈА НАЈМОДЕРНИЈЕ ФУДБАЛСКО ЗДАЊЕ

  • ГРАДИ СЕ НОВИ ГРАДСКИ СТАДИОН
  • Будући спортски комплекс простираће се на површини од 12.000 квадратних метара, имаће све пратеће садржаје и трибине са пет хиљада места

 

Градски стадион у Кикинди, након скоро једног века, полако одлази у историју. На његовом месту градиће се нови спортски комплекс, који ће поред терена, свлачионица и свих пратећих садржаја имати и трибину за пет хиљада седећих места, а биће усклађен са УЕФА стандардом треће категорије. Средства су обезбеђена из државног буџета, а наш град ће једино финансирати израду пројектно – техничке документације, идејног решења и урбанистичког пројекта. Тендер за израду неопходне документације расписан је прошле недеље и целокупна процедура требало би да се заврши до краја ове године. Кикинда ће добити савремен и функционалан објекат захваљујући ангажовању председника Србије Александра Вучића, који је наш град придодао листи приоритета, заједно са Суботицом, Лозницом, Лесковцем, Зајечаром, Врањем, Краљевом, Крушевцем и Крагујевцем.

То је приликом обиласка Градског стадиона потврдио народни посланик Миленко Јованов, који је истакао да ће наш град имати један мултифункционалан објекат, намењен пре свега за одржавање спортских такмичења, али и за сајмове и друге манифестације.

Имали смо разговор са председником Вучићем о пројектима везаним за наш град и тада сам га замолио да нам помогне око реконструкције западне трибине садашњег стадиона, али је његова идеја била да се Кикинда, као седиште Севернобанатског округа, уврсти у списак градова који ће добити нови стадион. Надлежни из Канцеларије за управљање јавним улагањима посетили су Кикинду и одредили даље кораке. Захваљујем председнику у име свих спортских радника и клубова, а пре свега, у име ОФК Кикинде. Ради се о једном озбиљном пројекту који захтева мало више времена и зато не могу да говорим о роковима, али ћемо се потрудити да радови почну што пре. Још једно питање ће бити постављено од стране оних који се тобоже брину о свом граду, а то је да ли је нови стадион у овом тренутку приоритет? Наравно да има важнијих ствари, али ако нам је понуђена изградња новог стадиона, онда можемо да добијемо или стадион или ништа – рекао је Миленко Јованов, нагласивши да су они претходни навикли да не дају ништа.

У обиласку Градског стадиона био је и градоначелник Никола Лукач, који је подсетио да је локална самоуправа већ доста тога урадила на уређењу овог спортског објекта.

Реконструисали смо северни и јужни зид средствима Покрајине и градског буџета, као и спонзора, набавили смо нови заливни систем, а стари је пребачен на помоћни терен. Имамо нове рефлекторе и сређене клупске просторије и свлачионице. Нисмо заборавили ни други градски клуб на Вашаришту. ЖАК-у ћемо помоћи да изгради помоћни терен, како би имао што боље услове за рад и такмичење – рекао је Никола Лукач.

Председник Управног одбора ОФК Кикинде Драган Фелбаб потврдио је да клуб са Градског стадиону амбициозно улази у други део првенства.

Веома сам задовољан како смо урадили прелазни рок, довели смо петорицу квалитетних играча и новог тренера. Појачали смо и стручни штаб и свакако смо главни фаворити за пласман у Српску лигу – нагласио је Фелбаб.