ФУДБАЛ – ЗАВРШЕН ЗИМСКИ ПРЕЛАЗНИ РОК

НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ НАЈВИШЕ НОВАЈЛИЈА

Квалитетна појачања у рускоселској Црвеној звезди и наковачком Полету. ЖАК стартује са новим тимом, а једино Мокринчани без нових играчa

 

Зимски прелазни рок за фудбалере свих рангова такмичења завршен је 12. фебруара и играчи који након овог датума желе да промене клупске боје, право наступа стичу за два месеца и осам дана. Зимску фудбалску пијацу на најбљи начин су искористили Кикинђани. На Градски стадион је стигло 12, углавном искуснијих играча, па ће тренер Слободан Живков имати прилику да оформи квалитетан тим који ће успети да избори опстанак у Подручној лиги Зрењанин. Редове Кикинде 1909 појачали су доскорашњи првотимци ЖАК-а Радован Илић, Јовица Иветић, Борис Чусо, Дамир Китановић и искусни голман Драган Ћирић, из Козаре је стигао Владимир Китановић, из Слободе Марко Зечевић и Радош Лекић, а из рускоселске Црвене звезде Андреј Красин и Дејан Босанчић. Дрес Кикинђана носиће и млади играчи из Новог Милошева Срђан Васичин и Немања Баштованов.

Кикиндски железничари остали су у зимској паузи без комплетне прве поставе, па је клупско руководство одлучило да попуњава редове играчима из нижих лига и велико је питање да ли ће нови тренер Жива Парабуцки успети са оваквим саставом да задржи ЖАК у покрајинском рангу. На Вашариште су стигли Душан Павлов (Обилић), Горан Бећагул (Слобода), голман Јован Родић и Дарко Кнежевић (Напредак Б.Топола), Немања Мудринић (Рохам), Душан Попов (Борац Александрово), Душан Вујин (Полет), Немања Нинковић (Делија) и Мирко Грујић (Војводина Башаид).

У редове рускоселске Црвене звезде, коју на пролеће такође очекује неизвесна борба за опстанак, дошли су Армандо Чекић, Владимир Попов и Игор Фучак (ЖАК), голман Илија Хајровић, Александар Лаништанин и Јасмин Мујкић (Слобода), Јовица Новаковић (Кикинда) и Борис Месарош из иђошког Борца.

dejan ivanovic
Дејан Ивановић

Најмање промена је било у редовима великоселске Козаре. Другопласирана екипа Банатске зоне довела је само Милоша Мудринића из Накова и Дејана Ивановића из кикиндског ЖАК-а, а клуб је напустио искусни нападач Владимир Китановић. Комшије из Нових Козараца остале су без неколицине првотимаца, а њихова места попунили су Бранко Пролић (Напредак), Горан Гроза (Војводина Н.Милошево), Саша Ђурић (Јединство Б.Карађорђево), Душан Билбија и Душко Вокић (Ц.звезда), Исак Габријел (Рохам) и Горан Јарић (Полет).

Квалитетна појачања довели су Наковчани који са великим амбицијама очекују пролећни део првенства у зрењанинском подручју. Тренер Јовица Лакић, поред већине играча из јесење полусезоне, имаће на располагању и придошлице из Сенте Милана Војводића, Ненада Стојисављевића и Милана Мисића, као и Илију Грубора из Црвене звезде и Николу Јовандића из Кикинде, а у редове матичног клуба вратио се и искусни Раде Медић, који је наступао за шабачки Борац.

Башаидска Војводина вратила је Милана Тодорова из Александрова, Немању Врбачког из новобечејског Јединства и Горана Попова из новомилошевачке Војводине, а поново се активирао голман Горан Биримац. Напредак из Банатске Тополе довео је Тибора Сабоа из ЖАК-а и голмана Срђана Карачоњија из Полета, а једино руководство мокринског Делије није ангажовало ни једног новог играча.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *