ФЕНОМЕНАЛАН УСПЕХ ПЕТНАЕСТОГОДИШЊЕГ АТЛЕТИЧАРА ИЗ НАШЕГ ГРАДА

ТРЕЋИ ПУТ НА ТРОНУ СРБИЈЕ

  • Немања Константин на Првенству државе у Сремској Митровици неприкосновен у трци старијих пионира на 800 метара, с временом које нема нико од његових вршањака у Европи

 

Опет је Немања Константин задивио атлетски свет. Протеклог викенда на Државном првенству за старије пионире (узраст до 16 година) у Сремској Митровици, овај члан ОАК Кикинда у трци на 800 метара освојио је златну медаљу, још једном потврдивши да је таленат – европског формата.

Немања је прилично лако, по трећи пут заредом, као пионир, дошао до шампионске титуле на стази на којој га, у протекле три године, колико се бави атлетиком, на школским и клупским надметањима – нико није победио. Другопласираног је, наиме, оставио око 30 метара, што значи да би му ионако феноменално време (1:57,50), којим је тријумфовао, било још боље да је имао жешћу конкуренцију. Такав резултат није остварио нико из његове генерације (2005. годиште) у Европи.

У Атлетском савезу Србије потврђују да с посебном пажњом воде рачуна о Константину. У том смислу, наметнут му је посебан режим тренирања, с циљем да стрпљивим радом под стручним надзором израсте у аса међународног формата. А има све предуслове за то. Уз психофизичке предиспозиције за бављење атлетиком, овај скромни дечак фанатички је привржен трчању.

 

ЧЕКА ГА ЕВРОПА

Стручњаци у  АСС марљиво припремају Константина за до сада његово највеће спортско искушење – надметање у међународној конкуренцији. На европску сцену, према плану, млади Кикинђанин треба да изађе наредне године.