ЏУДО – ПАРТИЗАН ДОМАЋИН ТРАДИЦИОНАЛНОГ ТУРНИРА

  • НА ТАТАМИЈУ „ЈЕЗЕРА” ПРЕКО 500 МЛАДИХ ТАКМИЧАРА
  • На „Купу Кикинде” и Меморијалу „Драган Цигановић – Цига” учествовали џудисти узраста од млађих полетараца до кадета из 11 земаља

 

Џудо клуб Партизан протеклог викенда је у хали СЦ „Језеро” по 36. пут организовао Међународни турнир „Куп Кикинде”, као и 11. Меморијал „Драган Цигановић – Цига”, посвећен прерано преминулом такмичару и тренеру, који је оставио неизбрисив траг у џудо спорту на просторима бивше Југославије. Током дводневних такмичења наступило је преко 500 младих џудиста узраста од млађих полетараца до кадета из Бугарске, Румуније, Мађарске, Словеније, Хрватске, Холандије, Грчке, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и наше земље, а након завршетка турнира, од понедељка до среде, преко 300 такмичара је учествовало на 15. Међународном тренинг кампу.

Тренер Партизана Светислав Вукмирица није крио задовољство бројем учесника и квалитетом приказаних борби на овом такмичењу:

Поносни смо што је у Кикинди присутан рекордан број младих људи из 11 земаља. Угостили смо џудо пријатеље из свих крајева Европе и потврдили да можемо успешно организовати овако велико такмичење. Рејтинг овог турнира јача из године у годину и надам се да ће наредни бити још масовнији – рекао је Вукмирица.

Тренинг камп у кикиндској хали у уторак су посетили Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, и градоначелник Кикинде Павле Марков.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину годинама подржава ову манифестацију. На турниру и тренинг кампу окупило се више од 900 младих џудиста, што је импозантна бројка и показатељ да је Кикинда прави град спорта. Честитам Светиславу Вукмирици и његовим сарадницима на организацији ове предивне манифестације – рекао је Владимир Батез.

Градоначелник Павле Марков изразио је задовољство што се наш град поново нашао на спортској мапи Европе:

Џудо клуб Партизан и ова манифестација препознатљиви су у међународним оквирима и зато сматрам да би и други кикиндски клубови требалo да се угледају на њих. Важно је да људи долазе у наш град и да што чешће видимо на окупу толико младих људи. Подршка Града није изостала, а тако ће бити и убудуће – поручио је Марков.