ЏУДО – ОДРЖАН 13. МЕЂУНАРОДНИ ТРЕНИНГ КАМП

  • КИКИНДА ДОМАЋИН ЏУДО ЕЛИТЕ

Џудо клуб Партизан од 13. до 16. априла по 13. пут је организовао међународни тренинг камп, на којем је учествовало преко 250 такмичара пионирског узраста, као и репрезентативци Србије у свим узрасним категоријама. На татамију хале „Језеро” вредно су радили џудисти из Румуније, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Словеније и наше земље, под надзором селектора репрезентативних селекција Србије и колега из окружења. Тренинг камп је организован у склопу припрема за Европско првенство у Литванији, Олимпијске игре младих Европе у Мађарској и Светско првенство у Чилеу.

Наши такмичари су имали прилику да у претходна три дана тренирају са најбољим џудистима из региона. Овакав начин рада се практикује и у осталим земљама, али то изискује много више средстава него код нас. Учешће на кампу значајно ће користити свим такмичарима у даљем раду и наступу на европским и светским такмичењима – рекао је руководилац кампа Светислав Вукмирица.

Подршку организовању кампа дала је и локална самоуправа. Члан Градског већа, Миодраг Булајић, је истакао да је окупљање џудо елите из региона лепа прилика за популаризацију овог спорта и нашег града.

Овим смо показали да је Кикинда град спорта. Наша је намера да у сарадњи са свим осталим институцијама обезбедимо боље услове за бављење спортом и укључимо што више деце у ове активности – поручио је Миодраг Булајић.