ДРАГАН МРАКИЋ, ТРЕНЕР КИКИНДЕ, ЗАДОВОЉАН НА КРАЈУ СЕЗОНЕ

  • ЕЛИТА И У НОВОЈ СЕЗОНИ
  • Одлазак из Кикинде најавиле Алексићева и Ардала

 

Пету годину заредом рукометашице Кикинде завршиле су на месту које им и у наредној сезони доноси наступ у елитној лиги Србије. Мењана је  управа, ротирани су тренери, екипа је драстично помлађивана, као што је то био случај и у свим другим клубовима Суперлиге, али је циљ Кикинђанки увек био исти: останак у лиги. Ове сезоне Кикинда је заузела шесто место у конкуренцији још девет ривала. Ванредна јесен остала је за екипом из нашег града, коју је тада с клупе предводио тренер Драган Марков. Кикинђанке су редом мрсиле рачуне фаворитима, побеђивале их или ремизирале с њима. Наступ у доигравању четири најбоље екипе за првака Србије, чинио се као сасвим реалан, но Марков је зимус напустио Кикинду. Прешао је у Јагодину с којом ће се сада постиже изузетне резултате, а с њим су отишле и две најистакнутије играчице: Ђурашиновићева и Митровићева, док је Живкова прешла у Минакву (Нови Сад). Екипу је преузео Драган Мракић, који је пре Маркова већ био на тренерском кормилу Кикинде, а јесенас му је асистирао на клупи.

Драган Мракић

Пролеће је било бодовно знатно сиромашније, но првенство смо завршили на задовољавајућем месту. После свих догађаја у клубу током зиме, било је у овом другом делу сезоне и добрих и лоших тренутака за нас – каже Мракић.

Све се то могло и предвидети, напомиње тренер Кикинђанки, имајући у виду младост екипе.

Наше младе играчице тек ће имати процес рукометног одрастања и сазревања. Убрзо ће и оне преузимати одговорност у преломним тренуцима меча, одлучивати се на шут и погађати за будуће победе. Већ овога пролећа стекле су нова искуства.

И у шестој сезони у низу, Кикинда ће, опет, колико год је то могуће пре, желети у „луку спаса”. Нови одласци, међутим, у најави су, а ако тако и даље буде бивало и на северу Баната и у другим клубовима широм  Србије, у најближој будућности најјача конкуренција у нас, претвориће се у својеврсну јуниорско-кадетску лигу.

Ситуација је таква, каква је. Када је реч о нама, морамо прво знати с којим ћемо саставом почети припреме за нови шампионат, али је сигурно да ће циљ опет бити опстанак. Могући су одласци Алексићеве и Ардале – закључује Мракић.