БАШАИДСКА ВОЈВОДИНА ЗАПОЧИЊЕ ПРИПРЕМЕ У НОВОМ РУХУ

  • ЦИЉ ЈЕ УЛАЗАК У ВИШИ РАНГ
  • У протекле две године клуб је издигнут на виши ниво, од рада са млађим категоријама до сениорске екипе. Сениорска екипа сезону завршила на другом месту

 

Пре две године, група младих ентузијаста, људи који воле спорт, увидели су да је башаидска „Војводина” у веома тешкој ситуацији, што финансијски, инфраструктурно, а и играчки кадар је био у лошем стању. Зато је ново руководство започело посао јер времена за губљење није било, а убрзо су им се придружили симпатизери клуба. Зоран Сараволац, председник клуба, присећа се да се радило на стадиону од раних јутарњих сати до дубоко у ноћ.

За протекле две године окречили смо 1.500 квадрата са улице и изнутра, постављена су нова улазна врата,изидана је и бетонска плоча, избетониране стазе испред зграде, повађени су и постављени нови ивичњаци и бехатон плоче на спрату зграде. Терасу смо потпуно уредили. Поставили смо клупе за резервне играче. Поставили смо и нову чесму у дворишту, а иза гола су постављени стубови који држе заштитну мрежу да лопте не би прелазиле преко терена. Реконструисали смо и салу за госте и управу, променили смо комплетну столарију, а зграду смо омалтерисали на око 100 квадрата, поготово свлачионице и салу за судије. Све смо успели да урадимо на основу средстава која добијамо од локалне самоуправе и уз велику помоћ бројних пријатеља, који су нам помагали потпуно бесплатно – поносан је Сараволац.

Сараволац се осврнуо и на успех својих играча у протекле две године. Каже да је клуб издигнут на виши ниво, од рада са млађим категоријама до сениорске екипе.

У првој сезони 2015-2016. сениорска екипа завршила је на четвртом месту Општинске лиге Житиште-Кикинда, а сезону 2016-2017. сениорска екипа завршила је на другом месту. Самим тим, у куп такмичењу Фудбалског савеза града Кикинде, ове године освојили смо друго место. Политика клуба заснована је на идеји да у нашем клубу играју искључиво деца из села и да једноставно не рачунамо на странце јер се то показало лоше по клуб годинама уназад – додао је Сараволац.

Башаидска „Војводина” тренутно има 70 регистрованих играча, што из млађих селекција, тако и сениорске екипе. За ову годину припреме започињу 23. јула. Циљ је да се оформи добра екипа, да се задрже играчи и наравно напад на виши ранг такмичења. Надлежни у клубу сматрају да Башаид као село и фудбалски клуб имају врло лепе услове за квалитетнија такмичења, али су свесни да за то морају пре свега сами да се потруде.