ЗАПОЧЕЛА ФУДБАЛСКА КУП НАДМЕТАЊА

  • СЛОБОДА ПРОШЛА КОЗАРА ИСПАЛА
  • Предстојећег викенда ОФК Кикинда ће у Српску Црњу, а на распореду је и финале Купа ФСГ Кикинда: „2. октобар” (Кумане) – Полет (Наково)

 

Званична фудбалска сезона на теренима северног Баната започела је играњем куп утакмица и то недељу дана раније у односу на првобитни план. Козара је јуче (среда) имала заказан пут за Врњачку Бању, тамо ће обавити последњу фазу припрема пред старт пролетњег дела сезоне, па је због тога, уместо предстојећег викенда, раније одиграла свој меч у Новом Бечеју. Елиминисана је у недељу, у првом колу Купа на територији Фудбалског савеза подручја Зрењанин, после извођења пенала, од Јединства. Играли су још и Слобода –  ЖАК. У Новим Козарцима, Слобода је била боља.


Слобода – ЖАК 2:0

У првом полувремену није било погодака, иако се играло обострано ангажовано, а почетком наставка, у 16-ерцу гостију, оборен је Галић. Из казненог ударца сигуран је био Гавриловић. Убрзо, дубинску лопту упутио је Цвијановић, а Гавриловић ју је потом у трку забио под пречку за, испоставило се, коначан исход. Двапут је ЖАК погађао оквир гола домаћина, стативу и пречку, но и на другој страни, у неколико, наврата Ољача, нови голман „Железничара”, спасио је своју мрежу.

Слобода: Ковач, Лолић, Штеванов, Јовандић, Галић (Ратко), Цвијановић, Гавриловић, Коцкар (Мајкић), Попов, Војводић, Поповић.

ЖАК: Ољача, Чубрило (Вокић), Надлачки (Бербаков), Јанков, Пашић, Малеш, Радивојац, Гавранов (Ћирић), Ратко, Фучак, Ђурђевић.


Јединство (НБ) – Козара 5:4 (0:0)

Великоселци су без неколико понајбољих појединаца заиграли у Новом Бечеју. Играло се углавном између два казнена простора, а када после 90 минута није било погодока, играчи обе екипе погађали су редом с „беле тачке”. По четири гола постигли су, а онда је у петој серији голман Новобечајаца одбранио шут Бунићу, а потом је прецизан био играч домаћина и Новобечејци су прошли даље.

Козара: М. Ђаковић, Кнежевић, Т. Бјелановић, М. Бунић, Н. Ђаковић, Зељковић, Д. Бјелановић, Петровић (Ма. Зечевић), Мирчета (Мисић), Латиновић, Лисица (Ивановић).

У суботу ће ОФК Кикинда играти утакмицу првог кола Купа ФСП Зрењанин, у Српској Црњи дочекаће је Будућност. Четврти пар на овом, нашем северном делу ФСП Зрењанина чине заправо финалисти Купа Фудбалског савеза града Кикинде: „2. октобар” (Кумане) и Полет (Наково). Два састава одмериће снаге у недељу у Куману. Играће, дакле и за пехар, али и пролазак даље.


ПОБЕДА И ПОРАЗ ОФК КИКИНДЕ

Нове контролне утакмице имала је ОФК Кикинда. Прво је у Војводи Степи са 6:1 (Илић је био двапут стрелац, а по једном: Важић, Стојисављевић, Д. Вукобрат и Црномарковић) савладала подручног лигаша Црвену звезду, а онда је на неутралном терену, у Банатском Двору изгубила с 3:2 (оба гола за Кикинђане постигао је Важић), од Јединства, из Банатског Карађорђева.

ОФК Кикинда (против Јединства): М. Вукобрат, Кнежевић, Рељић, Црномарковић, Арсенов, Грујић, Стојисављевић, Важић, Китановић, Кресоја, Утржен. Играли су још: Кењало, Кукић, Станковић и Којић.

Додајмо још, проверу су, дан пре свога куп сусрета, имали и Новокозарчани. Некомплетан тим Слободе био је у Башаиду и победио с 4:0 међуопштинског лигаша Војводину.