САРАДЊА СА ПОКРАЈИНОМ СВЕ БОЉА

  • Кикинда добила 36 милиона од Управе за капитална улагања

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетио је Кикинду. Састао се са градоначелником Павлом Марковим и обишао Дом ученика средњих школа „Никола Војводић“. Приликом овог сусрета разматрана је реализација будућих пројеката, од фундаменталног значаја за развој Кикинде.

Директора Ковачевића упознао сам са стратешким пројектима. Разговарали смо о стварима које намеравамо да урадимо до краја ове, али и наредне године уз помоћ покрајинске администрације. Веома нас радује што наш град остварује изузетну сарадњу са Владом Војводине. За даљи развој Кикинде то је од немерљиве важности, јер све значајније пројекте нисмо у стању да сами реализујемо. Фокусирани смо на неколико великих пројеката попут нове Индустријске зоне, реконструкције Градске пијаце и водоводне мреже – навео је Марков.

Управа за капитална улагања финансирала је изградњу отворених терена с трибином у дворишту Дома ученика „Никола Војводић“. У односу на првобитну прорачунску вредност терена за мали фудбал, одбојку, кошарку и тенис која је била 22 милиона динара, на крају је уложено 16, тако да је остварена ушетеда од шест милиона динара, рекао је Недељко Ковачевић .

Обишли смо и комплекс СЦ „Језеро“ у чијој близини је интернат, па ми није јасна оправданост овог пројекта. Ипак, потрудили смо се да га окончамо. Уштеда од шест милиона динара је значајна. Кикинди су одобрена и два пројекта вредна 36 милиона динара за проширење производне хале компаније „Зопас“, односно тог дела Индустријске зоне, али и за реконструкцију вреловода у Улици Браће Татић. Кикинда ће и даље, са добрим пројектима, моћи да рачуна на нашу подршку– подвукао је Ковачевић.

Средства за нове пројекте које ће финансирати Управа за капитална улагања АП Војводине биће обезбеђена после ребаланса буџета Покрајинске владе који се очекује у јуну. Влада Војводине, како је истакнуто, жели да се сви делови покрајине равномерно развијају, а Кикинда је значајна јер је административни и финансијски центар северног Баната.