Prijem za švedske vaterpoliste

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, priredili su prijem u Gradskoj kući za vaterpoliste švedske ekipe “Linčoping“ .
Petorica vaterpolista, koje kao glavni trener vodi Kikinđanin Slobodan Jakšić, bivši kapiten i predsednik ŽAK-a, ima priliku da zajedno trenira sa našim vaterpolistima.

“Nadam se da će boravak i treniranje u Kikindi vaterpolistima švedskog kluba mnogo značiti i doprineti njihovom razvoju u ovom sportu. Naš Slobodan Jakšić je veoma dobar promoter i ambasador našeg grada, i odlaskom u Švedsku pre pola godine nije zaboravio svoju Kikindu. Ponosan sam kad se neko, ko privremeno napusti Kikindu, uvek rado vrati u svoj grad. Gosti su potvrdili da smo dobri domaćini, a mi se nadamo da ćemo u narednom periodu imati priliku da uzvratimo posetu, kako bi mladi vaterpolisti iz Kikinde videli kako se trenira u Švedskoj“ – rekao je gradonačelnik.

Švedski klub nadmeće se u Nordijskoj ligi i najelitnijem rangu takmičenja:

“U elitni rang smo se plasirali prošle godine, nakon pet sezona. S obzirom na to da tamo imamo odlične uslove i jedan od najboljih i najmodernijih bazena u Evropi, nadam se da ćemo u budućnosti biti u prilici da ugostimo decu iz Kikinde“, dodao je Slobodan Jakšić, trener švedskog kluba.

prilici da ugostimo decu iz Kikinde“, dodao je Slobodan Jakšić, trener švedskog kluba.