Najbolji stonoteniseri Vojvodine na pripremama u Kikindi

Najbolje kadetkinje i kadeti Vojvodine u stonom tenisu nalaze se na pripremama u Kikindi. Za predstojeće prvenstvo, u hali Sportskog centra “Jezero“, priprema se više od 12 stonotenisera. Mlade sportiste obišli su Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu, Mrkana Petrović, generalna sekretarka Stonoteniskog saveza Vojvodine, Milan Stanić predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine i Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

“Grad Kikinda nastavlja da bude domaćin najboljim mladim sportistima i da pruža najbolje moguće uslove za kvalitetan trening. Zahvaljujući ulaganjima u sportsku infrastrukturu i odličnim uslovima koje pruža naš Sportski centar, svakako smo poslednjih godina vrlo privlačna destinacija za mnoge reprezentacije“, rekao je Pecarski.

Pripreme su sastavni deo aktivnosti resornog Saveza koje se sprovode uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport:

“Zahvaljujuću dobroj volji i resursima Grada Kikinde u saradnji sa klubom Galadska, koji je pružio tehničku organizaciju, imamo odlične uslove za kvalitetne pripreme. Vrlo je važno da su deca zadovoljna, kako smeštajem ,tako i atmosferom na zajedničkom okupljanju“, rekao je Milan Stanić, predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine.

Mladi sportisti treniraju tri puta dnevno:

“Pored sale, imamo i vrlo lep park nedaleko odavde za jutarnje vežbe. Na pripremama su sportisti iz Novog Sada, Bačke Topole, kao i drugih mesta. Ovo su sportisti koji će jednog dana nastupiti za reprezentaciju Srbije i vrlo je važno da se upoznaju i druže“, rekao je Dušan Đukić, seletor Stonoteniskog saveza Vojvodine.