МЕЂУНАРОДНО ФИНАЛЕ СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ У СПЛИТУ МАРИЈАНИ ЗЛАТО, СИМОНИ БРОНЗА

Такмичари из Србије најбољи – освојено 36 медаља

 

Међународно финале Спортских игара младих, које је од 20. до 25. августа одржано у Сплиту, протекло је у знаку српских школараца. У конкуренцији преко 1100 такмичара из Хрватске, Босне и Херцеговине и наше земље, млади српски спортисти освојили су 36 медаља, од којих 10 златних, 14 сребрних и 12 бронзаних, а значајан допринос сјајним резултатима дали су и представници Кикинде. Маријана Билић је освојила златну медаљу у шаху (2007. годиште), док је Симона Мирчић заузела треће место у тенису међу учесницама рођеним 2003. године.

Симона Мирчић и Маријана Билић

Координаторка за школски спорт Јелена Крвопић задовољна је организацијом игара у Сплиту и наступом наших девојака:

Све је било на врхунском нивоу, а посебно ми је драго што су наше такмичарке поново освојиле медаље. Маријана Билић је и прошле године изборила златну медаљу, а Симона је била близу наступа у финалу. Са нама у Сплиту су била још четири детета из Кикинде, која су одређена у наградној игри и сви заједно су имали прилику да се друже са вршњацима из региона и стичу нова пријатељства – рекла је Јелена Крвопић.

Школарци из три државе региона имали су прилику да се надмећу у девет дисциплина : стони тенис, шах, мали фудбал, улична кошарка, рукомет, одбојка, тенис, одбојка на песку и атлетика.