Kulturni spektakl godine: Prvi Festival kulture „Open air“ u Kikindi

U Kikindi je na spektakularan način održan prvi Festival kulture “Open air“, u organizaciji Kulturnog centra, pod pokroviteljstvom Grada Kikinde. Pred oko 10 hiljada posetilaca na Starom jezeru publici su se predstavili članovi “Rok opere“, uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, uz veliki broj solista, pod upravom dirigenta Fedora Vrtačnika. Ovom događaju prisustvovao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde sa svojim saradnicima, narodnim i pokrajinskim poslanicima, gostima i predstavnicima javnih ustanova.

“Kikinda će ovim festivalom biti postavljena na mapu kulture ne samo naše zemlje već i kompletnog regiona i upravo time delegiramo Grad Kikindu da u nekom narednom periodu konkuriše i bude centar nacionalne kulture. Ovo će postati tradicionalan festival kojim ćemo svim našim sugrađanima i gostima prirediti pravi spektakl u kulturnom smislu. Kikinđani mogu da budu ponosni na sve ljude koji imaju viziju jer Grad Kikinda sa ovakvim saradnicima može da bude najbolja sredina za život“, rekao je gradonačelnik.

Publika je, nakon prve večeri i koncerta Gudačke reprezentacije Srbije koju je okupio proslavljeni violinista Stefan Milenković, imala priliku da na Starom jezeru prisustvuje 55. jubilarnom koncertu “Rok opere“, koja nastupa od 2018. godine:

“Bio je ovo sjajan povod da kikindskoj publici predstavimo sve ono što smo uradili za prethodnih pet godina. Izveli smo 22 hita svetskih rok grupa. Velika nam je často što je jedan ovako veliki ansambl došao u Kikindu kako bi prisustvovao pravom spektaklu koji smo priredili za publiku“, dodao je Fedor Vrtačnik, dirigent.

Na prostoru Starog jezera održano je više radionica za decu, a upriličen je i Noćni bazar, na kojem su svoje proizvode predstavili lokalni preduzetnici:

“Ono što je publika mogla da vidi u prethodna dva dana mislim da je nešto novo za naš grad i to mi je veoma drago jer smo uspeli da pokrenemo nov festival, nov događaj i nešto o čemu će naši sugrađani pričati još dugo, ali i svi oni koju su bili naši gosti u gradu. Radi se o festivalu koji je postao veći od onoga što smo očekivali, što samo znači da ćemo se na ovom prostoru okupljati i narednih godina i da će Staro jezero biti poznato upravo po našem festivalu“, rekao je Marko Markovljev, V.D. direktor Kulturnog centra Kikinda.