ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО СТРЕЛЦЕ СД „КИКИНДА“

  • ПОДРШКА ТРОФЕЈНИМ СПОРТИСТИМА
  • Као што је и обећано, Град ће помоћи спортску инфраструктуру, покушаћемо да сагледамо потребе овог клуба и пронађемо средства да наставе низ сјајних резултата – рекао је Лукач

 

Градоначелник Кикинде Никола Лукач и члан Градског већа за спорт и омладину Драган Пецарски посетили су прошле недеље чланове Стрељачке дружине „Кикинда“, на њиховој стрељани у Улици Војина Зиројевића. Челни људи нашег града честитали су такмичарима овог клуба освајање титуле екипног победника Купа Србије у мушкој и женској конкуренцији и најавили већу подршку у даљим активностима.

Поносни смо што имамо овако фантастичне стрелце. Град Кикинда, као што је и обећано, помоћи ће спортску инфраструктуру, покушаћемо да сагледамо потребе овог клуба и пронађемо средства да наставе низ сјајних резултата. Искрено се надам да ће наш град имати представника на Олимпијским играма – рекао је градоначелник Никола Лукач.

Ресорни члан Градског већа Драган Пецарски истакао је да подршка стрелцима неће изостати. Пецарски је напоменуо да је СД „Кикинда“ стављена на листу бенифицираних клубова, а посебно Душко Петров, од којег се очекују још бољи резултати у наредном периоду и пласман на Олимпијске игре.

Наш најбољи пиштољаш и актуелни државни првак Душко Петров након десет година вратио се у матични клуб. Преузео је дужност председника, са жељом да својим знањем и искуством помогне млађим колегама и обезбеди клубу што боље услове за рад.

Освајањем Купа Србије постигли смо историјски успех, а посебно је важно да смо тријумфовали и у мушкој и у женскон конкуренцији. Преузео сам вођење клуба и сада ми је много лакше, јер се тачно зна шта ко ради. Максимално сам се посветио тренинзима, јер нас у наредном периоду очекују значајна такмичења, већ овог викенда Првенство Србије у Нишу, а потом и квалификације за Олимпијске игре у Токију. Стрељштво је јако скуп спорт и без помоћи Града тешко бисмо опстали. Једна електронска мета стаје 500.000 динара, а ми на стрељани имамо десет места – каже Душко Петров.

НА ВАТРЕНОЈ ЛИНИЈИ

Градоначелник Никола Лукач искористио је прилику да се окуша у гађању из ваздушне пушке и пиштоља. Након неколико испаљених дијабола кратко је прокоментарисао:

Можда некоме изгледа лако кад гледа како то раде професионалци, али заиста није лако. То су године рада, вежбања прецизности и смирености – истакао је Лукач.