СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА ОДРЖАНА У НОВООТВОРЕНОМ ОБЈЕКТУ У ОКВИРУ РУСКОСЕЛСКОГ „ТОРОНТАЛА“

РАЗВОЈ СЕЛА И СЕОСКОГ ТУРИЗМА

 

  • Наши напори да села оживе дају резултате јер садржаји које нуде Руско Село знатно су богатији и примамљивији потенцијалним гостима- истакао градоначелник Никола Лукач

 

Руско Село било је домаћин 72. седнице Градског већа. Седница је одржана у новоотвореном објекту у оквиру комплекса „Торонтал“ који има шест трокреветних соба, ресторан, кухињу и пратеће просторије. Ведран Ђурасовић, потпредседник Савета МЗ Руско Село, овом приликом истакао је добру сарадњу са локалном самоуправом.

-Боримо се за сваког становника Руског Села, а нови објекат умногоме ће значити за развој руралног туризма. Сарадња са локалном самоуправом нам је значајна јер без помоћи Града не можемо да развијамо наше село – додао је Ђурасовић.

Председник удружења „Торонтал” Шандор Талпаи подсетио је да је ово удружење основано 2004. године.

-У околним селима нема ниједан објекат са смештајним капацитетима, те је значај новоотвореног објекта велик. Време је да се на прави начин посветимо сеоском туризму и комплекс Торонтал биће на располагању да се он унапреди. Циљ нам је да се у наредном периоду овде организују едукације које ће допринети бољем развоју месних заједница – казао је Талпаи.

Градоначелник Никола Лукач додао је да се наставља са добром праксом да се седнице Градског већа одржавају у месним заједницама како би се на најбољи начин решавали проблеми мештана села.

Непосредан повод је отварање новог објекта у оквиру комплекса Удружења Торонтал. Смештајни капацитети који су на располагању доказ су да се започети пројекти завршавају и да локална самоуправа има одличну сарадњу са удружењима грађана. Наши напори да села оживе дају резултате јер садржаји које нуде Руско Село знатно су богатији и примамљивији потенцијалним гостима. Сигуран сам да ће овај простор бити интересантан туристима – рекао је Лукач и додао да ће се и даље улагати у свих девет месних заједница.

На простору Удружења „Торонтал“ налази се и сеоска кућа, пространи друштвени простор, грнчарска радионица, изложбени простор, сувенирница, језеро и тениски терен. Површина од неколико хектара такође је богата зеленилом.