ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ „АУТОПРЕВОЗ“ ПОНОВО УВОДИ ГРАДСКИ АУТОБУСКИ ПРЕВОЗ

„ЛИНИЈА 10“ ВОЗИ НАКОН 15 ГОДИНА

Кикинђани ће од 1. новембра имати могућност да користе локални аутобуски превоз. Како истиче Радован Станаћев, шеф саобраћаја ЈП „Аутопревоз“, некадашња „линија 10“ покренута је после 15 година.

-Локал ће кретати од Аутобуске станице, Улицом Ђуре Јакшића до Болнице, поред „Кикиндског млина“, Железничке станице, кроз Улицу Ослобођења, потом ће скретати у Улицу Војводе Путника, пролази поред некадашње Микинице, Улицом Војводе Мишића, кроз Србобранску у Микронасеље и враћа се на Аутобуску станицу. Стајаће на 14 стајалишта, а имаће шест полазака са Аутобуске станице дневно. У преподневним сатима поласци су у 5.15 сати, у шест и седам часова, а у послеподневним у 13.05 сати, 14.05 и 15.05 часова – сазнајемо од Станаћева.

Цена карте је 50 динара и плаћа се приликом уласка у аутобус. Према речима нашег саговорника сви који спадају у повлашћене категорије имаће бесплатан превоз, а то су ученици основних и средњих школа, пензионери, слепе и слабовиде особе, ратни војни инвалиди, особе у стању социјалне потребе. На њима је да од Градске управе донесу потврду и да израде легитимацију са фотографијом коју издаје „Аутопревоз“.
Како превоз није скуп, очекује се да ће га суграђани користи, а аутобус који ће саобраћати у локалу има 38 места.