ЗАВРШЕНА ЛЕТЊА ПАУЗА ЗА ГЛУМЦЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

  • „ЖДРЕЛО“ – ФАВОРИТ НОВЕ СЕЗОНЕ
  • По тексту Жанине Мирчевске, кикиндски ансамбл припремиће представу чије се прво извођење планира за почетак октобра

 

Такозваном „прозивком”, након летње паузе, глумци Народног позоришта прошле среде почели су припреме за предстојећу позоришну сезону. Први радни дан почео је читањем текста за комад „Ждрело” који режира Снежана Тришић, добро познатa кикиндској публици, сазнајемо од Бранета Марјановића, директора Народног позоришта.

snezana trisic
Снежана Тришић

Снежана Тришић била је наш сарадник и на представи „Носорог” и како се сарадња показала одличном поново радимо са њом. Осим ње ту су и сарадници са којима смо сарађивали у претходном периоду попут композиторке Ирене Поповић, док од је гостујућих глумаца у представи глумица Сузана Лукић, добитница две Стеријине награде за младу глумицу. Остали део ансамбла су кикиндски глумци – каже Марјановић.

Текст за представу написала је Жанина Мирчевска из Скопља.

brane mar
Бране Марјановић

Према Марјановићевим очекивањима, новом представом биће обележена предстојећа позоришна сезонa.

Ово је значајан пројекат у који смо много уложили, много је напора било да се све искоoрдинира, тако да очекивани резултати неће изостати. Реч је о савременом тексту који указује на све људске слабости, грамзивост, охолост, пуно је метафора. Ипак, све зависи од крајењег концепта редитеља и како ће се глумци снаћи у овом, пре свега, актуелном тексту – напомиње Марјановић.

Копродуцент на представи је Бранимир Бркљач, власник „Терапанонике”, без чије помоћи представа вероватно не би била реализована. Он је истакао да очекује успешан комад, као и да му је задовољство што је у ситуацији да помогне.

Велика ми је част да учествујем у заједничком пројекту јер је кикиндско позориште препознато у региону, а успешан рад на овом пројекту помоћи ће да се град још боље промовише. Не разумем се у посао позоришта, али сам јако добар позоришни гледалац и уживао сам у досадашњим представама. Веома сам задовољан досадашњим радом Снежане Тришић, што је био један од аргумената да помогнем да се ова представа реализује – рекао је Бранимир Бркљач.

Нова сезона почеће 1. октобра премијером нове представе, две недеље раније него што је уобичајено.

За наредну годину Марјановић каже да би требало да буде у знаку три пројекта. Уколико се скупи довољно средстава за реализацију, прва представа у 2017. години радиће се већ од јануара, по тексту „Караднус” аутора Горана Ибрајтера у режији Ненада Гвозденовића. Други пројекат била би савремена верзија „Ожалошћене породице”, а адаптација би била поверена Јани Маричић, редитељки из Београда. Марјановић је изнео очекивање да ће отварање сезоне 2017/2018. бити обележено наставком сарадње са Коканом Младеновићем и премијером нове представе Народног позоришта у његовој режији.

Комад „Ждрело” биће последња нова представа у овој сезони јер је испуњен буџет позоришта од 3,5 милиона динара за 2016. годину.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *