САДРЖАЈИ ЗА ДЕЦУ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

СТВОРИЛИ МОЗАИК „ДЕВОЈКА У ПЛАВОМ“

Културни центар био је домаћин радионице под називом „Мала школа мозаика“. Љиљана Ривић, ликовна уметница, која је радила са децом истиче да је циљ био да деца стекну искуства у стварању мозаика. Заједно са школарцима настао је мозаик „Девојка у плавом” по чувеној слици Ђуре Јакшића.

-Важно је да деца развијају вештине и креативност, али и да науче нешто ново. Управо у томе смо успели, у тродневном дружењу. Полазници су научили како да обраде камен, како да га ређају, као и саму технику мозаика. Ова техника није заступљена, а развија дечију моторику, моћ запажања и перцепцију – рекла је Љиљана Ривић.

Мозаик је однет у Београд на изливање и сређивање, да би у пуном сјају био враћан у Културни центар. Заљубљеност и туга Ђуре Јакшића, у лепом лику ”Девојке у плавом“ остају као трајно сећање на Емилију Милу Поповић, ћерку кикиндског кафеџије Лазара Поповића.

Јуче је, у Културном центру одржана промоција књиге за велику и малу децу „Совембарска бајка“ аутора Наташе Јовановић, Ружице Голубовић Совке и Јелке Кнежевић. Издавач књиге је Културни центар Кикинде, а покровитељ је Град Кикинда.