КИКИНДСКИ ОДРЕДИ НА 13. „СВЕТОСАВСКИМ СУСРЕТИМА“

  • ИЗВИЂАЧИ ПЕВАЛИ У БЕОГРАДУ
  • Одред извиђача „Прока Средојев“ тријумфовао песмом „Кикиндска планинка“, док је Одред „Прока С. Плави“ био најбољи у две категорије

 

Протеклог викенда у прелепом амбијенту Центра за културу „Влада Дивљан“ на Палилули, у организацији Одреда извиђача „Свети Сава“ из Београда, окупило се 16 одреда из 14 градова Босне и Херцеговине и Србије. Учествовало је 29 екипа подељених у четири категорије.

Поред осталих, наступила су и два кикиндска одреда. Одред извиђача „Прока Средојев“ представио је своје три екипе: „Сове“, „Мамути“ и „Пропали начелник и компанија“.

Као што ни Ђура Јакшић није могао да одоли Кикинђанки Мили, тако ни жири није одолео звуцима Филипове бисернице и опису Кикиндске планинке“- наводе из овог одреда.

У категорији „млађи брђани“ екипа „Мамути“ је заједно са публиком певала завршетак песме и освојила прво место у својој категорији.

Одред извиђача „Прока С. Плави“ освојио је два прва места. Одред извиђача „Прока С. Плави“ извео је шест ауторских композиција: „Извиђачко срце“, „Све док сањам“, „Химна стара“, „Кикиндски извиђачи“, „Учини Боже“ и „Песма Одреда“, са којом су освојили прво место по гласовима публике и по гласовима жирија. Прво место Одред „Прока С. Плави“ освојио је и у извођењу ревијалних песама, захваљујући симпатијама публике и одлуци жирија. На овом такмичењу Одред „Прока С. Плави“ своју ауторску песму „Извиђачко срце“ извео је непосредно након интонирања државне химне, која је на захтев организатора, проглашена и за будућу химну „Светосавских сусрета“. Између осталих, пуни хвале за кикиндске извођаче били су водитељи Предраг Вуковић Пеђолино, Миња Субота и заменик министра просвете др Никола Танић.

Домаћини су овом приликом кикиндским малишанима омогућили и кратак обилазак „Београда на води“.