РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ

  • ОСЛИКАН РЕПУБЛИЧКИ ПРОСЕК

Просек коначних резулата завршног испита по школама на територији града Кикинде, показује да су малу матуру најбоље урадили ђаци основних школа „Ђура Јакшић“ (26,91) и „Свети Сава“ (26,13). У ОШ „Свети Сава“ осми разред завршило је 96 ђака, од којих су седморо њих носиоци Вукове дипломе.

Мени је много драго што су наши ђаци више него добро урадили завршни испит. То је за мене показатељ да су колеге добро радиле и релативно квалитетно оцениле ђаке. Мене као директора охрабрује да ми већ седам година заредом показујемо резултате на завршном испиту који су изнад просека – рекао је Витомир Радак, директор ОШ „Свети Сава“.

Завршни испит у граду Кикинда полагало је 499 ученика, који су похађали једну од 15 постојећих школа и према речима Радака, који је уједно и председник Актива директора, резултати завршног испита, просечно гледано, на нивоу су Републике.

У поређењу с прошлогодишњим завршним испитом, ученици су ове године једнако добро решили задатке из српског, односно матерњег језика. Осмаци су математику ове године урадили нешто боље, а на комбинованом тесту тачно су урадили један и по задатак мање у односу на прошлу годину.

Од максималних 100 бодова, колико сваки ученик може имати на крају основне школе, 40 бодова носе тестови завршног испита, где тест из математике и српског језика носи по 13, а комбиновани тест 14 бодова. Осталих 60 бодова добија се на основу успеха у школи.