Премијера „Мирандолине”

Премијера представе „Мирандолина” одиграна је прошле суботе, 6. јула, у дворишту Народне библиотеке „Јован Поповић”. Представа је урађена по тексту Карла Голдонија, у режији редитељке из Копра Катје Пеган.Како редитељка каже „Мирандолина” је комад у којој жена игра са најјачом мушком снагом, која је, у ствари, итекако женска, а то је глумица Јелена Шнеблић и показала.

Јелена Шнеблић рекла је да јој је у исто време било и лако и тешко да игра Мирандолину.

Мирандолина је негде све оно што ја нисам, а у сушти јесам, оно што ја сматрам да је безвезе код жена, а суштински то носим и ја. Како год да окренем било ми је и тешко и лако, као и свака друга улога, само што је она негде примамљивија јер ово до сад нисам играла-каже Јелена Шнеблић.

По речима Драгана Остојића ова представа је нека врста испита зрелости.

Ово је један од комада из класичне драматургије који се ради, што би се рекло, из живота. Гледаоци који дођу на представу имају слична искуства и поистовећивање ће бити врло јасно.Пошто је то прича о мушко женским односима то је увек занимљиво, и ако се комедија бави исмевањем онда ми исмевамо неке наше најосновније грешке које правимо у заљубљивању, у љубави, у страстима, разним љубавним мотивима-каже Остојић.

За глумца Ђорђа Марковића задовољство је и изазов играти текст у коме се свима чини да је све познато.

Пошто је ово антологијси текст, одигран толико пута, баш то што је свима познато и нама поготово који смо у овом времену, чини се да ту нема пуно недоумица. Упрво је то можда највећа опасност. Потребно је неке скривене слојеве открити и оно што је испод тог текста, што је прећутано а треба да се види у игри и да допре до публике-рекао је Марковић.

У представи играју Јелена Шнеблић, Драган Остојић, Марија Остојић, Бранислав Кнежевић, Марина Воденичар, Ђорђе Марковић и Миљан Давидовић. Костиме је урадила Кикинђанка Тања Радишић, а аутор музике је Мирко Вуксановић.

Публика је имала прилику да прву репризу погледа у уторак,9. јула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *